Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4

Audi- og Team Danmark-støttet Nicklas Nielsen skal køre tysk ADAC Formel 4

Formel 4 
06/04/16 

i 2016-sæsonen for Neuhauser Racing
19-årige Nicklas Nielsen fra Hørning har netop sikret sig et sæde hos Neuhauser Racing og skal således deltage i tysk Formel 4 i 2016-sæsonen.
Støttet af DASU og Team Danmark skal Audi-kører Nicklas derfor køre ADAC Formel 4 sideløbende med sin deltagelse i Audi Sport TT Cup og plads på det eksklusive Audi Sport Racing Academy-udviklingsprogram.
 

Med ligeledes en stor og omfattende gokart-karriere bag sig har Nicklas altså sikret sig et sæde hos Neuhauser Racing efter at have kørt de hurtigste omgangstider på testdagene og deltager således i tysk Formel 4 i 2016-sæsonen. Med Teamejer Hannes Neuhauser i spidsen deltager det østrigske team i blandet andet ADAC Formel 4, der primært køres i Tyskland. Tidligere har også danske Mikkel Jensen været en del af Neuhauser Racing og kørt i serien ADAC Formel Masters, forgængeren for Formel 4 og vandt sågar mesterskabet i 2014.


Den unge Audi-kører Nicklas Nielsen kører i 2016-sæsonen også med i den tyske ADAC Formel 4-serie for Neuhauser Racing
(Foto: Nicolai Hald Jepsen)

Parallelt med sin deltagelse i Audi Sport TT Cup i 2016-sæsonen deltager Nicklas derfor ligeledes i den tyske ADAC Formel 4-serie. Bilen er en formel-bil med Tatuus F4-T014 chassis i carbonfiber og en 1.4-liters turbomotor, der yder 160 hestekræfter.

Nicklas tester i øjeblikket bilen på Oschersleben i Tyskland og testede ligeledes i forrige uge på Zandvoort i Holland, hvor det danske talent satte de hurtigste omgangstider. Også Michael Schumachers 17-årige søn Mick Schumacher deltager i årets ADAC Formel 4, hvor i alt 45 kørere konkurrerer.

Oven i Nicklas’ syv løbsweekender med Audi Sport TT Cup kan han nu tilføje yderligere otte løbsweekender på kalenderen i form af ADAC Formel 4, der primært køres i Tyskland. Nicklas kommer blandt andet til at køre på legendariske baner som Hockenheim og Nürburgring i Tyskland, hollandske Zandvoort og mange andre. Hver weekend består af tre løb.

Nicklas deltagelse er muliggjort med hjælp fra en række samarbejdspartnere i Racing for Nicklas N. og er ligeledes støttet af DASU, Dansk Automobil Sports Union, og indplaceret i Team Danmarks særlige program for supertalenter. DASU støtter således Nicklas i hans dobbeltprogram i 2016-sæsonen i form af ADAC Formel 4 og Audi Sport TT Cup.

”Det er med stor glæde jeg erfarer, at Nicklas er til start i ADAC Formel 4 i 2016,” lyder det fra Sportschef i Dansk Automobil Sports Union, Bo Baltzer Nielsen. ”Sammen med aftalen med Audi Sport Racing Academy får et af dansk bilsports største talenter dermed optimale muligheder for at udvikling sig mod den karriere som professionel, som hans talent berettiger til” lyder det afslutningsvis fra Sportschefen, der ligeledes takker Kris Nissen og Peter Utoft for deres store indsats, som har gjort dette muligt.

Første mulighed for at følge Nicklas’ Formel 4-sæson bliver i løbsweekenden 15.-17. april, hvor der køres på den 3.696 km lange bane i Oschersleben, Tyskland. Alle løb i ADAC Formel 4-serien kan ses TV3 Sport 1.

2016 Formel 4 ADAC kalender

 • 15.-17. april, Oschersleben (Tyskland)
 • 29.-01. maj, Sachsenring (Tyskland)
 • 03.-06. juni, Lausitzring (Tyskland)
 • 17.-19. juni, Oschersleben (Tyskland)
 • 22.-24. juli, Red Bull Ring (Østrig)
 • 05.-07. august, Nürburgring (Tyskland)
 • 19.-21. august, Zandvoort (Holland)
 • 30.-02. oktober, Hockenheim (Tyskland)

Frederik S. Petersen


Læs mere om:
 • Nicklas Nielsen
 • 17/04/16 - Oschersleben - Formel 4
 •