Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Tidligere dobbelt dansk mester i rally får come-back efter 20 års pause

DM Rally 
05/04/16 

John Frederiksen, den tidligere dobbelte danske mester i rally, får come-back efter 20 års pause, i selskab med debutanten Thomas Holm Hansen, der lørdag den 9. april stiller op i Süderbrarup, Slesvig, ved opgøret om Danmarksmesterskabet i det store klassement for 2-hjulstrukne biler.
 

John Frederiksen, Herlufmagle og Thomas Holm Hansen, Hyllinge, starter i ”ADAC Cimbern Rallye“, der tæller som første afdeling af DIF’s officielle Damarksmesterskab i rally 2016, Dansk Automobil Sports Unions mesterskab i historisk rally såvel som til turneringen Mini Rally Syd samt to nationale tyske mesterskabsturneringer.

John Frederiksen stoppede som aktiv rallykører for 20 år siden med henblik et generationsskifte i og videreudvikling af Skat E. Hansens internationale transportfirma i Roskilde. Forinden havde han to gange vundet Danmarksmesterskabet i rally for Ford Motor Co. Han stoppede i 1996 efter at have kørt en sæson for det importørstøttede Nissan Rally Team. Siden coachede han i syv år datteren Simone, der fik succes i go-kart og sluttede som fabrikskører i Tyskland.

Men nu har John Frederiksen fundet tiden inde til at genoptage den gamle passion for fuld fart. Sammen med Thomas Holm Hansen har han i det seneste år kørt rallysprint og minirally som forberedelse til lørdagens DM-start. Ligeledes har de sammen med deres teamfolk stået for opbygningen og udviklingen af den baghjulstrukne BMW M3 Compact med 340 hk, som de satser på at gøre sig gældende med i den nye DM-sæson.

I Slesvig skal der bl.a. køres seks hastighedsprøver på kortest mulige tid, og med dét for øje var

John Frederiksen og Thomas Holm Hansen var i den forgangne weekend i aktion i det midtjyske Rally Grand Prix ved Ans, hvor de sluttede som nummer fire i deres klasse og på en niendeplads i generalklassementet.

- Vi kom ikke for at vinde, men for at få afprøvet bilen, så vi kan få justeret og trimmet de sidste detaljer før DM-starten på lørdag. Vi har ikke haft mulighed for at teste bilen før nu, så det blev alt i alt en god dag for os, da bilen viste sig optimal. Resten bliver op til os, når det brænder løs i Slesvig, fastslog John Frederiksen efterfølgende.

Omkring 100 biler er meldt til start i ”ADAC Cimbern Rallye“, heraf er godt halvdelen danske hold, som har gjort sig klar til sæsonens første DM-runde, og en halv snes af disse starter i Klasse 5, hvori John Frederiksen gør come-back i den toptrimmede BMW.


Læs mere om:
  • Schleswig
  • 09/04/16 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: