Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Langstreckenpokal

Danske Anders Fjordbach vinder årets første VLN-langdistanceløb

Langstreckenpokal 
04/04/16 

Med den 25-årige dansker Anders Fjordbach bag rattet af den nye Audi R8 LMS sikrede han sig sammen med teamkammerat Frank Stippler sejren i årets første VLN-langdistanceløb på den legendariske racerbane Nürburgring Nordschleife i Tyskland.
 

Efter at have kvalificeret sig til at starte på femte position sikrede de to teamkammerater hos Phoenix Racing GmbH sig sejren ved at køre konstant gode omgangstider på de hurtige Dunlop-dæk og undgå uheld, og placerede sig således hurtigt i spidsen. Efter 28 omgange kører Anders Fjordbach raceren over målstregen som nr 1.


Anders Fjordbach og Frank Stippler

På andenpladsen finder vi med 20 sekunders mellemrum endnu en Audi R8 LMS ligeledes fra Phoenix Racing GmbH med Christopher Haase og Laurens Vanthoor bag rattet, der måtte se sig slået af teamkammeraterne i den blå/hvide bil. Sejren er Anders Fjordbachs hidtil største triumf, og sjældent er VLN-løb blevet vundet af danskere, hvilket blot gør sejren endnu større.

Langdistanceløbet i VLN-løbsserien på Nürburgring Nordschleife er et af de største af sin slags med næsten 200 deltagende biler, hvoraf Fjordbach og Stippler konkurrerer i den hurtigste klasse. Bilen er anden generation af den populære og hurtige Audi R8 LMS, der i dette tilfælde er beklædt i farverne fra to af hovedsponsorerne Scherer og TÜV Rheinland.

Anders Fjordbach og tyske Frank Stippler danner par i de resterende ni løb i VLN-serien, og tilsammen udgør de et godt team. Frank Stippler er efterhånden en erfaren herre på den legendariske racerbane, imens danske Anders Fjordbach indtager sin tredje sæson og anden sæson for team Phoenix Racing GmbH.

Fjordbach og Stippler danner også makkerpar ved årets 24-timers løb på Nürburgring Nordschleife sidste weekend i maj, akkompanieret af italienske Eduardo Montara.

Anden runde af årets VLN-mesterskab køres på Nürburgring Nordschleife den sidste weekend i april, lørdag den 30. april, hvor makkerparret igen vil være at finde bag rattet af den blå/hvide Audi R8 LMS racer.

Frederik Petersen


Læs mere om:
  • Anders Fjordbach
  •