Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

FN Rally til start i ADAC Cimbern Rallye 2016

DM Rally 
04/04/16 

ADAC Cimbern Rallye - første afdeling af DM 2016
Når ADAC Cimbern Rallye 2016 lørdag den 9. april kl. 12.01 skydes i gang i Süderbrarup ved Schleswig i Tyskland, er det med FN Rally på startlisten i pointkampen om både det danske mesterskab i mini-rally, samt mesterskabet i den populære Mini Rally Syd turnering i mini rally. ADAC Cimbern Rallye 2016 er først afdeling af begge mesterskaber.
 

FN Rally = Frank Nielsen og Per Brodersen
FN Rally drives af Frank Nielsen, som er indehaver af Midtbyens Auto i Skanderborg.
I Co-driversædet har han den meget erfarne Per Brodersen, som både kører rally med Frank Nielsen, og mange gange har deltaget i Historisk Rally Monte Carlo sammen med Toni Hansen fra Horsens, som i øvrigt er med i serviceteamet hos FN Rally.


Frank Nielsen og Per Brodersen havde god fart i bilen i rallytesten ved Ans
(Foto: rallypics.dk)

- og så en nybygget Citroén C2R2 Maxi
I vinterens løb har Frank Nielsens Citroén C2R2 Maxi været totalt adskilt, og er blevet renoveret, så den ved sæsonstart står som en totalt ny bil.
Den har fået en helt nybygget motor, alle sliddele er blevet udskiftet. Karosseriet er blevet totalt gennemgået, renoveret og alt har været hos autolakereren, så det står som fabriksnyt.
Dvs. alt i alt en gammel bil i helt nye klæder.

Veloverstået test i Rally Grand Prix
For FN Rally blev rallytesten I forbindelse med Rally Grand Prix i Ans den 2. April årets første tur i den ny renoverede bil.
Testen forløb absolut tilfredsstillende, og teamet ser nu frem til deltagelsen i Cimbern Rallye 2016 den 9. april i Tyskland.

Kører i den mest populære klasse i DK
Frank Nielsen og Per Brodersen deltager i den, blandt kørerne, mest populære klasse i dansk rally - klasse 4. for 2-hjuls trukne biler op til 1600 ccm.
I Cimbern Rallye 2016 er der 17 tilmeldinger i denne klasse, så der bliver kamp om podiepladserne.
I alt er der tilmeldt 103 biler, heraf 65 danske deltagere, som kører om både det danske mesterskab 2016, samt MRS-Mini Rally Syd turneringen 2016.


Frank Nielsen og Per Brodersen runder et skarpt hjørne i rallytesten i Ans
(Foto: rallypics.dk)

Vil forsvare placeringerne fra 2015
Målsætningen for 2016 er mindst at forsvare sidste års topplacering i både det danske mesterskab i mini rally, samt i Mini Rally Syd turneringen.
For Frank Nielsen og Per Brodersen blev det til en 2. plads begge mesterskaber, og de skal forsvares i 2016. Målet er at veksle 2. pladserne til den øverste plads på podiet, når sæsonen er slut i efteråret.
Udover at deltage i DM i minirally, og i Mini Rally Syd turneringen, er det planlagt at deltage i bl.a. Pinsesprint i Horsens pinselørdag den 14. maj, samt i et eller to større rallyarrangementer i enten Tyskland eller Holland. Den endelige sæsonplan er endnu ikke helt fastlagt.

Bilen ikke færdigdekoreret
Billederne i artiklen er taget af den friskmalede Citroén C2R2 i forbindelse med rallytesten i lørdags. Desværre havde der inden testen ikke været tid til den endelige dekoration af bilen. Den vil til Cimbern Rallye 2016 fremstå i et helt nyt design. Teamet glæder sig til at vise den frem på hastighedsprøverne.

Viggo Johansen
rallypics.dk


Læs mere om:
  • Frank Nielsen
  • Schleswig
  • 09/04/16 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: