Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

12 Hours

Nicolai Sylvest imponerede i sin debut for Massive Motorsport

12 Hours 
22/03/16 

Nicolai Sylvest har i denne sæson skrevet kontrakt med det danske topteam Massive Motorsport om at deltage i den internationale 24H Series. Den 18-årige racerkører fra Jægerspris deler her teamets Aston Martin Vantage GT3 i en række langdistanceløb med de to tidligere Le Mans-vindere Casper Elgaard og Kristian Poulsen samt Roland Poulsen, der ligesom Nicolai Sylvest selv fik sin debut i 24H Series i weekenden på Mugello-banen i Italien.
 

”Det var et rigtig god debutløb for mig og teamet, selv om vi godt ville have haft et lidt bedre resultat end den sjetteplads generelt og den fjerdeplads i klassen, som vi fik,” siger Nicolai Sylvest.


Tredjehurtigste tid af godt 200 kørere blev det til for Nicolai Sylvest.

Det var Casper Elgaard og Kristian Poulsen, som fra en startplacering som nummer 12 kørte den sorte og røde Aston Martin under de første fire timer, som fandt sted fredag aften. Lørdag formiddag blev løbet planmæssigt genoptaget, hvor de resterende otte timer skulle køres, og her var det Nicolai Sylvest, som fra start sad bag rattet. Han fortsatte fra den femteplads, som Casper Elgaard og Kristian Poulsen havde kørt bilen frem til, og da han på dette tidspunkt satte løbets foreløbigt hurtigste omgang fik han lidt efter lidt overhalet flere af de forankørende, så Aston Martinen lå på andenpladsen.

”Jeg lå lige bag den førende, men han kørte voldsomt defensivt, så det lykkedes mig ikke at komme forbi, inden jeg skulle i pit for at tanke,” forklarer Nicolai Sylvest. Den Team Danmark- og DASU-støttede racerkører blev i bilen på det oprindelige sæt dæk og fortsatte herefter sin kamp ude på banen.

”Inden jeg var færdig med mit næste stint, måtte jeg desværre køre i pit, da et dæk var punkteret. Om jeg havde kørt noget op i dækket eller det bare var slidt, ved jeg ikke, men dækket røg helt af, så der kom en skade på både bagkofangerhjørnet og ved inderskærmen.”


Nicolai Sylvest før starten på anden del af løbet.

Roland Poulsen var næste kører i bilen, men under sit stint oplevede han problemer med bremserne – problemer, der var en konsekvens af en skade på en bremseslange som følge af punkteringen. Det lykkedes mekanikerne at få skiftet bremseslangen, hvorefter kørerbesætningen begyndte at køre bilen op gennem feltet, så den indtog syvendepladsen, da Nicolai Sylvest steg i bilen for at køre det sidste stint. Her kørte han på omgangstider, der var væsentligt hurtigere end resten af feltet, og han avancerede og krydsede målstregen som femmer. Imidlertid fik Massive Motorsport ikke godskrevet den sidste omgang og blev derfor klassificeret som sekser.

”Jeg synes helt bestemt, at det er godkendt resultat, som vi opnåede. Hvis vi ikke havde haft de uheld, vi havde, så kunne vi have kæmpet med om podiepladserne,” siger Nicolai Sylvest, der kan se tilbage på et løb, hvor hans omgangstid gjorde ham til den tredjehurtigste af de godt 200 kørere, som deltog i løbet. Kun briten Joe Osborne og den tidligere Formel 1-kører Robert Kubica var få hundrededele hurtigere.

”Jeg er rigtig glad for min debut hos Massive Motorsport, og jeg vil gerne sige en stor tak til alle i og omkring teamet for at give mig chancen. Nu glæder jeg mig til vores næste løb, som køres den 6.-7. maj på Zandvoort, som jeg kender til fra min Formel Ford-tid.”

Jesper Sylvest


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Mugello
  • 19/03/16 - Mugello - 12 Hours
  •