Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

23 rallybiler fra hele landet til test ved Struer

Rally 
21/03/16 

Struer & Omegns Motor Sport (SOMS) stod i lørdags som arrangør af et officielt testarrangement for hele den danske rallyelite. 25 biler var tilmeldt, men 2 hold nåede ikke at blive klar til start. Forårs sol og en kold vind, men første og fremmest tørvejr gav de perfekte rammer til at landets rallykører kunne få testet deres materiel af inden sæsonstart.
 

Rallykørerne udtrykte stor tilfredshed med rammerne om arrangementet. Lodsejerne omkring Vejrum Kirkeby havde givet lov til at vejene kunne afspærres til en 4,2 km lang rallyprøve, der var afspærret for alt andet trafik, mens der blev kørt rally. Det var en rallyprøve, der faldt i deltagernes smag. Om formiddagen blev prøven kørt fra den ene side, hvor efter deltagerne om eftermiddagen kørte prøven fra den anden side. Dermed var det faktisk to forskellige prøver der blev budt på.


Lokale Lars Bjerrum fra arrangørklubben der her er på vej gennem et sving i Vejrum Kirkeby var 6. hurtigst i sin Ford Puma Kit Car
(Foto: Allan Post Christiansen)

Arrangørerne havde på forhånd sagt, at det var en krævende rallyprøve og selv om der ikke blev afviklet en egentlig konkurrence i arrangementet blev der taget tid på alle gennemkørsler. Det var da heller ikke alle, der kom igennem uden at komme uden for vejen. En enkelt deltager mistede herredømmet over sin rallybil for derefter at ramme et forholdsvist nyplantet træ. Der er nu sendt bud til planteskolen for at få skaden oprettet og deltageren betaler naturligvis regningen selv. En anden deltager knækkede hjulboltene på det ene forhjul og fik først hold på det, da de ramte plovfuren på en mark ved siden af vejen.

”Heldigvis var der ingen uheld som kunne betragtes som alvorlige”, kunne Jes Pedersen og Asger Kvist fra løbsledelsen konstatere efterfølgende. Samtidig var der en rigtig god stemning var arrangementets stævnecentrum ved Bjerrum Biler i Struer. Bilhandleren havde ryddet hele værkstedet, så deltagerne kunne indtage kaffe og rundstykker inden starten og de obligatoriske grillpølser i pausen. Rundt om Bjerrum Biler havde de forskellige rallyteams etableret deres servicepladser som midlertidige værksteder.


Benny Pedersen og Mette Jensen i Peugeot 206 var hurtigst af alle
(Foto: Allan Post Christiansen)

Deltagerne bestemte selv hvor mange gange, man ville gennemkøre prøven og for Søren Rosenlund Jensen fra Hadsten var der mest valuta for pengene. Sammen med andenkører Lasse Svendsen havde de taget turen fra Hadsten med deres Peugeot 207 RC. Mandskabet nåede at gennemkøre prøven 8 gange om formiddagen og 7 gange om eftermiddagen. På den måde fik de kørt lige så mange km hastighedsprøve som til et helt rally.

Hurtigst på dagen var Benny Pedersen og Mette Jensen i en Peugeot 206. Køreren fra Gørding var hurtigst om formiddagen og delte hurtigste tid om eftermiddagen med 2 andre deltagere. Et af de mandskaber, der delte hurtigste tid om eftermiddagen var Jacob Madsen og Sara Haulrik i en Opel Adam. Jacob Madsen havde taget vejen fra Ruds Vedby på Sjælland med sin Opel støttede Opel Adam R2. De sidste 2 sæsoner har været helt fremme i toppen af den tyske Opel Rally Cup med en anden Opel Adam. Jacob Madsen var i øvrigt den eneste der var i stand til at køre en bedre tid om eftermiddagen end om formiddagen, og det til trods at der om eftermiddagen var opsat en chikane mere til at tage toppen af hastigheden for deltagerne.

Martin Johansen fra Vejen i en Renault Maxi Kit Car var den 3. kører der kørte hurtigste tid om eftermiddagen. Om formiddagen var han næsthurtigst 2 sekunder langsommere end Benny Pedersen.


Jonas Aagaard fra Hammel, der her letter ud af Vejrum Kirkeby var 3. hurtigst
(Foto: Allan Post Christiansen)

Også de lokale hold var pænt repræsenteret. Holstebro kører Carsten Jensen fik lige nøjagtig sin flotte Renault Clio R3T klar til testen. Sammen med andenkører Erik Brunebjerg har han selv været i Frankrig for at hente bilen i ene små stumper, hvor efter bilen er samlet i værkstedet ved Tvis.

Lars Bjerrum fra Struer kørte sin fabriksbyggede Ford Puma til 6. bedste tid.

Endnu et af arrangørklubbens egne mandskaber, Jens Chr. Pilgaard og Carsten Bjerregaard var til start i en Ford Fiesta R2 og kørte 8. bedste tid.

Man kan se en oversigt over hvilke tider de enkelte mandskaber gennemførte på, på SOMS hjemmesiden www.soms.dk.

Næste åbne arrangement Struer & Omegns Motor Sport står som arrangører af er når der til oktober afvikles ”Bjerrum efterårsrally”.

Struer & Omegns Motor Sport
www.soms.dk


Læs mere om:
  • Lars Bjerrum
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: