Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Michael Christensen kæmpede om sejren i 12-timers løbet på Sebring

SportsCar
Championship 

20/03/16 

og endte efter et kaotisk race på præmiepodiets tredjeplads
Michael Christensen og holdkammeraterne Earl Bamber fra New Zealand, og Frédéric Makowiecki fra Frankrig kørte et fejlfrit racerløb på Sebring og sluttede på tredjepladsen efter den vindende Corvette og BMW på andenpladsen.
 

Dermed fortsatte Porsche-trioen den flotte stime, som de startede i sæsonpræmieren på Daytona, hvor de tre racerkørere ligeledes kørte deres Porsche 911 RSR med startnummer 912 indsat af Porsche North America frem til en tredjeplads.


Michael Christensen kæmpede om sejren i 12-timers løbet på Sebring og endte efter et kaotisk race på præmiepodiets tredjeplads.
(Foto: Porsche PR)

”Det var et helt uforudsigeligt løb, der blev kørt under meget vanskelige forhold,” forklarede Michael Christensen umiddelbart efter et kaotisk løb, som blev afbrudt undervejs på grund af et gevaldigt regn- og tordenvejr.

Den 64. udgave af det ældste og hårdeste sportsvognsløb i USA bliver næppe hurtigt glemt af de 140.000 tilskuere, der besøgte Sebring. Da et voldsomt uvejr brød løs tre timer efter starten blev løbet afbrudt i mere end to timer. I løbets historie har det blot regnet seks gange tidligere - senest i 1997.

Før regnen for alvor ramte Sebring havde Michael Christensens teamkollega Earl Bamber kørt holdets Porsche 911 RSR frem til andenpladsen i GTLM feltet.

”Da jeg kom i bilen var det stadig vådt, og den megen regn gjordet det virkelig svært. Men vores Porsche kørte godt og trods omstændighederne var det et spændende racerløb, hvor det hele tiden galt om at være forberedt på enhver tænkelig situation,” forklarede danskeren og sendte samtidig en stor ros videre til teamet.


Michael Christensen kæmpede om sejren i 12-timers løbet på Sebring og endte efter et kaotisk race på præmiepodiets tredjeplads.
(Foto: Porsche PR)

”De (Porsche North America, red.) har ydet en fantastisk indsats hele weekenden. Teamet leverede en rigtig god racerbil, der kunne takle både tørre og våde forhold, og den afgørende forskel var en suveræn strategi for pitstop. Det var ikke helt nok til sidst, hvor vi sluttede kun fem sekunder efter den vindende Corvette”.

Foruden Michael Christensens tredjeplads i GTLM var der også dansk triumf i GTD klassen, hvor Ferrari-køreren Christina Nielsen vandt løbet sammen med sine holdkammerater fra Scuderia Corsa. En flot præstation af den danske racerpige, der senere på året får debut på Le Mans sammen med Formula Racing.

Michael Christensen

Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Sebring
  • 19/03/16 - Sebring - SportsCar Championship
  •