Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen vinder stor sportsvogns klassiker efter vildt løb

SportsCar
Championship 

20/03/16 

Den danske racerkvinde Christina Nielsen skrev sig ind i historiebøgerne, da hun lørdag i sin nye Ferrari 488 GT3 vandt GTD klassen ved den 64. udgave af sportsvognsløbet 12 Hours of Sebring i Florida, USA.
 

Undervejs var der ikke meget der tydede på, at Christina Nielsen og hendes team Scuderia Corsa skulle vinde det legendariske løb og det var da også først 9 minutter før afslutningen, at hendes holdkammerat Alessandro Balzan bragte bilen i føring til stor jubel i teamet.


Christina Nielsen på podiet med sine to holdkammerater Jeff Segal og Alessandro Balzan.
(Foto: Jan Kaiser)

Med sejren bliver Christina Nielsen den kun fjerde dansker, der tager en klassesejr på Sebring. Tom Kristensen har rekorden for flest sejre generelt, men Jan Magnussen og Michael Christensen har begge taget klassesejre på den udfordrende bane. Sammen med Le Mans og Daytona rangerer Sebring som et af de mest prestigefyldte løb, man kan vinde i sportsvognsracing.

Christinas amerikanske holdkammerat Jeff Segal startede løbet fra pole position og han holdt føringen til første pitstop, hvor Christina overtog bilen. Desværre skete der en fejl ved pitstoppet og teamet mistede det meste af en omgang. Christina arbejdede sig tilbage mod fronten af GTD feltet, der talte tyve biler. Men et voldsomt uvejr trak ind over Sebring og da lyn og regn tog til i styrke, måtte løbsledelsen stoppe løbet og trække marshals i sikkerhed. Først efter lidt over to timer kom løbet i gang igen, men udfordringerne for Scuderia Corsas nye Ferrari 488 var ikke ovre.


Christina Nielsen var bag rattet på Scuderia Corsas Ferrari 488 GT3, da der kom uvejr over Sebring.
(Foto: Jan Kaiser)

En ødelagt kobling krævede ekstra tid ved pitstop og en vinduesvisker blev revet af bilen. Men teamet holdt sig – også via safetycar perioder – med helt fremme og efter en restart med lidt under en halv time tilbage, lå Balzan på tredjepladsen efter to BMW M6’ere. Teamet holdt vejret, medens Balzan kæmpede med de to BMW’er og med ni minutter tilbage tog han føringen som holdt til mål.


Christina Nielsen på podiet med sine to holdkammerater Jeff Segal og Alessandro Balzan.
(Foto: Jan Kaiser)

”Det er helt fantastisk og svært at sætte ord på. Sebring er et af de racerløb, man allerhelst vil vinde som sportsvognskører. Der er så mange store kørere, der står som vindere af det løb, så det er svært at forstå, at jeg nu har vundet 12 Hours of Sebring” sagde en jublende glad Christina Nielsen efter løbet. ”Der er så meget, der skal falde på plads, for at kunne vinde på Sebring. Det gælder om at forberede sig godt, være tålmodig og så tackle de problemer, der opstår undervejs. Men jeg må indrømme, at med alle de problemer vi havde undervejs, så havde jeg ikke regnet med, at vi skulle stå som vindere til sidst. På et tidspunkt, da koblingen gik i stykker, troede jeg ikke vi ville gennemføre og i regnvejret var bilen virkelig en udfordring at køre. Det er første gang vi har kørt med bilen i regnvejr, så vi havde ingen data på forhånd og var det fortsat med at regne, så havde vi ikke haft en chance. Men bilen var fantastisk på tør bane, teamet tacklede alle udfordringer perfekt og mine holdkammerater kørte fantastisk”.


Christina Nielsen vinder stor sportsvogns klassiker efter vildt løb på Sebring.
(Foto: Jan Kaiser)

Michael Christensen i Porsche sluttede på tredjepladsen i GTLM klassen, hvor Jan Magnussen blev kørt af banen af en konkurrent undervejs og derfor sluttede på en skuffende niendeplads. David Heinemeier Hansson sluttede på tredjepladsen i PC klassen.

Christina Nielsen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Sebring
  • 19/03/16 - Sebring - SportsCar Championship
  •