Go Kart

RS Competition pudser formen af til BNL Kick Off i Genk

Go Kart
18/03/16

Kampformen hos kørerne hos RS Competition skal finpudses inden de forskellige mesterskaber indledes i april måned. Derfor vendte teamet blot en uge efter forårstesten i Genk, Belgien, tilbage for at deltage i det velbesøgte BNL Kick Off løb. Over 150 kørere fra hele Europa sørgede for god konkurrence i alle klasser, og for adskillige deltagere fra RS Competition blev løbet generalprøve til første afdeling af Rotax Europamesterskabet, der indledes i første april weekend på samme bane.

Otte kørere fra både Danmark og Tyskland udgjorde RS truppen i henholdsvis Rotax Junior, Senior og DD2 klassen. Flest kørere var der i Junior klassen, hvor tyske Sebastian Estner og Dennis Siemens og danske Mathias Lund og Largim Ali deltog. Bedst i tidtagningen var Estner på 18. pladsen efterfulgt af Lund og Ali. For Siemens blev det til en sidsteplads grundet et teknisk problem, der tvang ham ud efter en halv omgang.

Med 39 startere i Junior klassen, og reglen om maksimum 36 på banen, betød det et farvel til Siemens. Disse regler blev imidlertid ophævet, og Siemens var i finalen tilbage og kørte sig fra 39 til 21. Estner havde rigtig god fart og sluttede prefinalen som nummer 7. I finalen formåede han ikke rigtig at slå igennem og her blev det til en 11. plads. Lund leverede en god præstation blandt et felt nærmest kun bestående af Euro Challenge kørere. En 15. plads ud af de i alt 39 kørere var tiltrængt og fortjent efter Winter Cup i Valencia, der bød på voldsomme elektroniske problemer. Hos Ali var der i finalen ikke mere at komme efter, og finaleresultatet blev en 28. plads.

Hos Bennet Ahrens og Philip Vollstedt i Rotax Senior var de indledende heats lidt ude af takt, og med en 34. og 36. plads måtte begge se sig henvist til B finalen. Derefter tog det form, og Philip noterede sig med en andenplads som den hurtigste kører i feltet med omgangstider matchende med de forreste i A finalen. Han blev fulgt til dørs af Bennet på 4. pladsen, der også fandt tilbage i en god rytme.

Martin Henckel Mortensen havde sin internationale DD2 debut, og skulle lige finde sig til rette i den nye klasse og kart. Debuten afholdt ham dog ikke fra at vise sit værd, og i tidtagningen kvalificerede han sig som næsthurtigst med kun en tiendedel fra polesætteren, den garvede Kevin Lüdi. Begge heat sluttede som tidtagningen, men Martin formåede på grund af endnu manglende erfaring med den nye karburator, ikke at lægge pres på Lüdi. På trods af stor ydmyghed over for den nye opgave, er der dog ingen tvivl om, at Martin allerede hører til i toppen på den internationale scene. Placido Andrisani kørte sit første løb i en DD2 Tonykart, og det så rigtig lovende ud. Han var i sit rette element og sluttede som nummer 3 i DD2 Master klassen. En præstation, der gør ham til en af favoritterne i det foranstående tyske DD2 Master mesterskab.

Efter adskillige tests og flere løb venter nu en påske pause, hvorefter det går løs med Rotax Euro Challenge i Genk, RMC Open i Wackersdorf, Dansk Super Kart i København og Formel 4 mesterskabet i Oschersleben.