Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Michael Christensen er i weekenden til start i 12 Hours of Sebring.

SportsCar
Championship 

17/03/16 

Danskeren vandt det prestigefyldte race i 2014 med Porsche.
Der venter Michael Christensen og holdkammeraterne Earl Bamber fra New Zealand, og Frédéric Makowiecki fra Frankrig, et spændende halvdøgn, når Porsche-trioen lørdag eftermiddag dansk tid tager hul på dette års legendariske 12 Hours of Sebring.
 

Der venter Michael Christensen og holdkammeraterne Earl Bamber fra New Zealand, og Frédéric Makowiecki fra Frankrig, et spændende halvdøgn, når Porsche-trioen lørdag eftermiddag dansk tid tager hul på dette års legendariske 12 Hours of Sebring.


(Foto: Porsche Media)

Amerikas ældste motorløb blev kørt første gang den 31. december 1950 og dette års 64. udgave er samtidig anden runde i IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Løbet er kendt for sine mange entusiastiske fans og tiltrak i 2015 140.000 tilskuer.

”Traditionen tro er det her et af sæsonens hårdeste løb, både på grund af de 12 timer løbet varer, men samtidig fordi banen er så nådesløs ved materiellet,” fortæller danskeren, der i 2014 scorede en klassesejr med Porsche i den amerikanske klassiker.

”Det er et vildt hårdt løb. Banen var oprindeligt en lufthavn, som blev anvendt til store bombefly under Anden Verdenskrig. Dele af underlaget er gamle betonelementer, der med tiden har forskubbet sig, og det gør banen vanvittig ujævn. Banen er ikke kun en udfordring at køre på, det er også en udfordring at indstille vores racer, så den både kan køre stærkt og holde alle 12 timer,” forklarer racerkøreren.

Michael Christensen jagter sin anden sejr på Sebring i GTLM klassen, hvor Jan Magnussen er til start for Corvette Racing. Det amerikanske racerteam havde succes i sæsonpremieren på Daytona, hvor teamet scorede en 1.-2. placering, netop foran Michael Christensens Porsche 911 RSR med startnummer 912 på tredjepladsen.


(Foto: Porsche Media)

”Vi var helt utrolig tæt på at vinde 24 Hours of Daytona, men i løbets sidste 30 minutter var marginalerne med Corvette. Her på Sebring er vi opsatte på revanche. Det kræver, at vi alle præsterer på absolut topniveau hele weekenden. Foruden Corvette er også Ferrari og Ford stærkt kørende i feltet med to helt nye racerbiler, der ved 24-timers løbet på Daytona viste virkelig god fart,” uddyber danskeren.

”Banen er knap seks kilometer med 17 sving og historisk er der rigtig mange biler til start. Det medfører ofte en tæt trafik og mange uheld i løbet. For at komme til tops er vi nødsaget til at holde os ude af problemer. Omvendt ved vi, at konkurrencen i feltet er så intens, at de 12 timer køres som et sprintrace af 15 minutters varighed. Det er mentalt krævende, men super fedt for en racerkører,” slutter danskeren.

www.michaelkchristensen.com
Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Sebring
  • 19/03/16 - Sebring - SportsCar Championship
  •