Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Ny Sebring-sejr til Jan Magnussen?

SportsCar
Championship 

16/03/16 

Spændende weekend i vente for Jan Magnussen, som lørdag skal forsvare sidste års sejr i 12 Hours of Sebring – og søndag overvære Kevin køre sit første Formel 1-løb for Renault i Australien.
 

Der er en sejr at forsvare, når Jan Magnussen sætter sig bag rattet af sin Corvette C7.R #3 for ar køre 12-timersløbet på Sebring denne weekend. En weekend, som ikke bliver mindre spændende af, at sønnen Kevin Magnussen søndag kører sit første Formel 1-løb for sit nye team, Renault.


(Foto: Richard Prince/Richard Dole)

– Det er ren flashback til 2014, hvor Sebring-løbet også faldt sammen med Kevins Formel 1-debut i Australien, lyder det fra en forventningsfuld Jan Magnussen.

– Det bliver en kæmpe oplevelse at se Kevin køre igen, men først og fremmest er jeg naturligvis fuldt fokuseret på min egen opgave. Sidste år vandt vi Sebring-løbet, og det går vi selvfølgelig også efter i år. Efter Daytona i januar ser det jo ud til, at vores største udfordring bliver vores egen søsterbil.


(Foto: Richard Prince/Richard Dole)

24-timersløbet på Daytona blev som bekendt en gyser, da Jan Magnussen, Antonio Garcia og Mike Rockenfeller sluttede blot 0,034 sekunder efter teamkollegerne Oliver Gavin, Tommy Milner og Marc Fässler. Den mindste margin i løbets historie.

Effektiv test inden Le Mans
Sebring bliver ikke nogen ny udfordring for Jan Magnussen, som hele fem gange har vundet det berømte løb. Den seks kilometer lange racerbane er bygget på resterne af en tidligere militærlufthavn, og det rustikke underlag af beton og asfalt stiller krav til bilens setup og er ikke mindst en effektiv test af materiellet inden 24-timers Le Mans.


(Foto: Richard Prince/Richard Dole)

– Jeg har altid set frem til Sebring, fordi det er en klassisk, oldschool bane, som du ikke finder andre steder i verden, lyder det fra Jan Magnussen.

– På en måde er det en bane, du både elsker og hader. Det er et fantastisk event med en helt speciel fankultur. Samtidig er det et ekstremt hårdt løb, som smadrer din krop. Din nakke, arme, hænder, knæ... Det hele er ømt efter sådan en omgang! Men sejren overskygger naturligvis alt.


(Foto: Richard Prince/Richard Dole)

60 år med Corvette i motorsport
Årets udgave af 12 Hours of Sebring marker desuden 60-året for Corvettes debut i motorsport. Det var nemlig i 1956, de første racer-Corvetter stillede op i 12-timersløbet på Sebring, hvor én af disse hentede en klassesejr.

Corvette Racing kan til dette års udgave se frem til hård konkurrence i GTLM-klassen, hvor konkurrenterne fra Porsche, Ferrari, Ford og BMW formentlig ikke har tænkt sig at lade de to gule Corvetter løbe med alle mesterskabspointene.


(Foto: Richard Prince/Richard Dole)

Foruden Jan Magnussen skal to andre danske topnavne også i aktion på Sebring, nemlig Porsche-køreren og 2014-vinderen Michael Christensen, som er Magnussens konkurrent i GTLM-klassen, mens Christina Nielsen stiller op for Ferrari-teamet Scuderia Corsa i GTD-klassen – Nielsen blev toer i sidste års udgave af 12-timersløbet.

TIDSPLAN FOR 12 HOURS OF SEBRING
OBS! Danske fans kan følge Jan Magnussen og Corvette C7.R #3 live på FOX Sports samt via live-streaming af kvalifikation og løb på www.imsa.com.

Torsdag 17. marts
10.00 (16.00 dansk tid) — Træning #1
14.25 (20.25 dansk tid) — Træning #2
19.30 (01.30 dansk tid) — Træning #3

Fredag 18. marts
10.15 (16.15 dansk tid) — Træning #4
15.55 (21.55 dansk tid) — Kvalifikation (GTLM)

Lørdag 19. marts
08.00 (14.00 dansk tid) — Warmup
10.40 (16.40 dansk tid) — RACE (12 timer)

JAN MAGNUSSEN RACING
Nikolaj Karlshøj


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Sebring
  • 19/03/16 - Sebring - SportsCar Championship
  •