Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen til start på Sebring i ny Ferrari

SportsCar
Championship 

16/03/16 

I weekenden afvikles den 64. udgave af den amerikanske klassiker 12 timers løbet på Sebring.
Og selvom mange motorsportsinteresseredes øjne er rettet mod Kevin Magnussens comeback i Formel 1 i Australien, så vil mange ganske givet også følge med i det prestigefyldte sportsvognsløb på den udfordrende bane i Florida.
 

Blandt det store felt på 49 biler fordelt på fire klasser er nemlig nogle af dansk motorsports største navne. Hele fire danskere er til start. Ikke mindst Kevin Magnussens far, Jan Magnussen, der igen skal forsøge at vinde i GTLM klassen for Corvette. En af hans modstandere i GTLM klassen er dog Porsches danske stjerne Michael Christensen, der sidste år vandt løbet. Årets profil i dansk motorsport 2015 Christina Nielsen stiller til start i GTD klassen for hendes nye team Scuderia Corsa og i PC klassen kommer David Heinemeier Hansson til start.


Christina Nielsen håber på at kunne gentage eller forbedre sin flotte andenplads fra Sebring 2015
(Foto: Jan Kaiser)

For Christina Nielsen giver løbet debut til team Scuderia Corsas nye Ferrari 488, der ikke var homologeret til første afdeling af IMSA serien, 24 timers løbet på Daytona. Sammen med hendes holdkammerater Alessandro Balzan og Jeff Segal venter der en stor udfordring forude. Med hele 20 biler til start er GTD klassen feltets klart største klasse og der er adskillelige rigtig stærke teams og kørere til start i den populære klasse, der nu kører efter GT3 reglement. Det er således et flot felt af sportsvogne, der udgør GTD klassen, der udover Christina Nielsens nye Ferrari 488 også tæller en Ferrari 458, seks Lamborhini Huracán, fire Porsche 911, fire Audi R8, to BMW M6, en Aston Martin Vantage og en Dodge Viper.

Det bliver Christina Nielsens tredje start på Sebring. I 2014 blev hun involveret i et voldsomt sammenstød, da en kører, der var røget af banen i det hurtige første sving kørte tilbage på banen foran en stor gruppe konkurrenter. Christina, der på det tidspunkt var i bilen, havde ingen chance for at undgå og måtte udgå med store skader på bilen. 2015 bød på større succes, da Christina sluttede på en flot andenplads efter blandt andet at have kørt et fantastisk to timers stint undervejs, hvor hun arbejdede sig fra niendepladsen til tredjepladsen.

Om mulighederne for en podieplads eller sejr i år siger Christina Nielsen. ”Vi fik et rigtig godt resultat sidste år og jeg håber selvfølgelig, at vi kan gentage succesen – og gerne en placering bedre… Men det bliver spændende at se, hvordan de mange nye biler, inklusiv vores Ferrari, klarer den ujævne bane. Med sine mange ujævnheder og skiftende belægninger er Sebring en utrolig hård bane, både for kørerne fysisk og teknisk set, men også for bilerne, der selvfølgelig også er udsat for hårde belastninger. Vi testede vores nye bil på banen for nogle uger siden og det gik super godt, så jeg tror på, vi har en chance for at være med helt fremme. Men feltet i år ser virkelig, virkelig hårdt ud. Speed er godt, men det er lige så vigtigt at være konstante og holde sig udenfor problemer, hvis man skal gøre sig gældende på Sebring. Men lige nu glæder jeg mig bare til at komme i gang med den nye bil og se, hvor konkurrencedygtig den er”.

Løbet afvikles lørdag den 19. marts med løbsstart kl. 15.40 dansk tid. Løbet kan følges live på imsa.com

Jan Kaiser
Christina Nielsen Press


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Sebring
  • 19/03/16 - Sebring - SportsCar Championship
  •