Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Bil nyt

Hvad er fremtidens tankstation?

Bil nyt 
11/03/16 

Nissan Europe har præsenteret et spændende indblik i fremtiden – med det første kig på den fuldt opkoblede vision af fremtidens mobilitet i samarbejde med de verdenskendte arkitekter Foster + Partners.
Partnerskabet mellem producenten af verdens bedst sælgende 100 % eldrevne bil og det førende designbureau har vist, at fremtidens tankstation faktisk kan være bilen selv.
 

Samarbejdet, der omfatter en rådgivningsperiode på 12 måneder, giver et fingerpeg om Nissans vision for fremtidens mobilitet; en verden, hvor biler interagerer med omgivelserne i takt med, at befolkningerne tager nul-emissions- og selvkørende teknologier til sig.

Paul Willcox, Chairman, Nissan Europe, udtalte: “Teknologien har mange af svarene på de udfordringer, vi ser i vores storbyer i dag. Men effekten kommer først rigtigt frem, når disse teknologier integreres på en virkningsfuld måde.

"Vi har været førende inden for nul-emissions-teknologi siden 2010, men vores vision stopper ikke her. Vi tror på, at fremtidens transport både afhænger af infrastrukturen og miljøet. Vi leder efter reelle, opnåelige løsninger."

Visionen omfatter en række banebrydende Nissan teknologier og giver et fingerpeg om, hvordan bil-til-elnet, batterilagring, trådløs opladning, selvkørende teknologi og mobile onlinemuligheder kan kombineres og dermed revolutionere den måde, energien bruges og distribueres på i Europas storbyer.

David Nelson, som er Head of Design hos Foster + Partners, tilføjede:
"At integrere nul-emissions-teknologier i det eksisterende miljø er af afgørende betydning, når vi skal skabe mere intelligente, bæredygtige storbyer. Denne tankegang skal omfatte langt mere end blot bilen – den skal være et centralt element i alt, hvad vi foretager os."

Behovet for et bæredygtigt og innovativt optankningsnetværk får en helt afgørende betydning, når markedet skifter i retning af alternative kilder som strøm. I dag bor over halvdelen (54 %) af verdens befolkning i storbyer, og i 2050 vil syv ud af ti personer bo i storbyområder[i]. Derfor er det essentielt, at der findes en infrastruktur, der kan understøtte denne vækst.

Nissan er lige nu i gang med at teste et innovativt bil-til-elnet-system i Europa, som, når det kombineres med genbrug af batterier, vil gøre det muligt for bilisterne at fungere som individuelle "elforsyningsnet", der kan lagre, bruge eller returnere ren energi til elnettet.

Det forudses, at det i 2050 vil være muligt at dække næsten hele det globale energibehov med bæredygtige energikilder

. Nissan er førende inden for nul-emissions-teknologi og var banebrydende på markedet for masseproducerede elbiler tilbage i 2010. Nissan LEAF, som er den første masseproducerede, komplet eldrevne bil, der er blevet lanceret globalt, er fortsat den mest solgte elbil i historien.

Du kan få flere informationer om Nissans produkter, serviceydelser og mærkets arbejde for bæredygtig mobilitet på hjemmesiden www.nissan.eu/experience-nissan.html.

Nissan Nordic Danmark