Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Audi Sport TT Cup

Patrick Egsgaard deltager i Audi Sport TT Cup 2016

Audi Sport TT Cup 
07/03/16 

Den tidligere DTC kører Patrick Egsgaard kommer i 2016 til start i Audi Sport TT Cup
Esbjergenseren er blevet udvalgt til at deltage i hele serien af Audi Sport.
I alt 125 kørere fra 36 lande havde lagt billet ind på de 20 sæder. I december var han på Vallelunga banen i Italien for at teste bilen, inden at Audi Sport udvalgte de 20 kørere. Den 21 årige Danske kører gjorde så godt et indtryk på dommerne, at han slap gennem nåleøjet.
 

Blandt dommerne var den tidligere Formel 1 kører og nu Audi fabrikskører Markus Winkelhock, der også fungerede som coach for kørerne i forbindelse med testen.

Patrick Egsgaard startede med at køre gokart som 11 årig. I 2010 blev han samlet 2’er i Dansk Superkart i KF2 klassen, inden at han i 2012 blev Danmarksmester i X30 klassen.


Patrick Egsgaard
(Foto: Patrick Egsgaard)

Herefter stod den på 2 sæsoner i Danish Thundersport Championship.

2013 sæsonen blev kørt hos Elgaard Motorsport, hvor den på det tidspunkt 18 årige kører sluttede på en meget respektabel 10. plads i det samlede mesterskab, i hans allerførste sæson på asfaltbanerne.

I 2014 skiftede han til Telesikring Racing, og blev samtidig holdkammerat med Jan Magnussen. Egsgaard fik meget mere fart i bilen, i takt med at erfaringerne med en rigtig racerbil kontra gokart blev kørt ind på kontoen, og topresultatet blev en 5. plads ved forårsløbet på Rudskogen i Norge. Samlet set blev det til en 10. plads i DTC Mesterskabet, mens det blev til en 4. plads i U21 mesterskabet. Derudover vandt teamet Teammesterskabet i suveræn stil.

Det blev til en enkelt løbsstart i 2015, hvor Patrick Egsgaard i forbindelse med Padborg Night Race deltog for Roskilde Racing Center i Danish Supertourisme Turbo, hvor han på trods af ingen erfaring med bilen inden weekenden, kørte sig til nogle rigtig gode resultater i alle 3 heats, og kørte fra flere af de etablerede kørere.


(Foto: Audi Sport)

Sæsonen starter den 6.-8. maj på Hockenheim, og kører over i alt 7 weekender, inden at sæsonen afsluttes den 14.-16. oktober på samme bane. Hver weekend køres der 50 minutters træning, 30 minutters kvalifikation, og 2 løb på hver ca. 30 minutters varighed.

Audi Sport TT Cup følger DTM serien 6 ud af de 7 weekender, og er derved en del af et stort setup, hvor der er mange tilskuere på banerne samt et stort hospitality område til kørerne og deres samarbejdspartnere.

Sidste weekend i maj køres der en afdeling i forbindelse med 24 timers løbet på Nürburgring. Det bliver dog ikke Nordsløjfen som de 20 faste + 4 gæstekørere i Audi Sport TT Cup skal ud på, men en version af den normale Grand Prix bane, der også er kendt fra Formel 1. Den weekend er årets største løbsweekend i Tysk motorsport med over 200.000 tilskuere på banen.

Udover at løbene kan ses ude på banerne, kan de også følges på Live Stream via Audi Motorsports hjemmeside.

Patrick Egsgaard drager på samlet Fitness Camp for alle Audi Sport TT Cup kørerne fra den 11.-16. marts, inden at sæsonens første test bliver kørt på Hockenheim den 8.-9. april.

Hele løbskalenderen er som følger:

06–08/05 Hockenheim
26–29/05 Nürburgring
24–26/06 Norisring
15–17/07 Zandvoort
09–11/09 Nürburgring
23–25/09 Budapest
14–16/10 Hockenheim

Patrick Egsgaard

JJ Media


Læs mere om:
  • Patrick Egsgaard
  •