Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FDM sport

Med hovedet først mod store resultater

FDM sport 
22/02/16 

Det århusianske motorsportstalent Nicolaj Kandborg har sat fuld fart på ambitionerne om at skabe sig en professionel karriere som racerkører.
For nylig indgik han et fire-årigt samarbejde med den anerkendte motorsportscoach Tommy Schröter omkring mentaltræning og karriererådgivning.
 

- Det er utroligt vigtigt for mig at have fået Tommy Schröter med som rådgiver og mentaltræner, især i år hvor jeg kommer til at køre imod konkurrenter med samme racerbil som jeg selv kører i. Med Tommy’s erfaring og redskaber kan han hjælpe mig i den rigtige retning, så jeg mentalt er ét skridt foran mine konkurrenter sæsonen igennem, siger 18-årige Nicolaj Kandborg.

Med en fire-årig aftale er der også basis for at tænke langsigtet, hvilket betyder at Nicolaj nu kan begynde at danne sig et billede af sin kommende karriere:

- Det er svært at se flere år ud i fremtiden i en sport, hvor det koster så ufatteligt mange penge at være med. Sammen med Tommy kan jeg nu lave en decideret karriereplan, så jeg endnu lettere kan træffe de rigtige beslutninger i forhold til min karriere. Jeg er taknemmelig for at have muligheden for at arbejde så professionelt omkring mine mål.


Motorsportscoach Tommy Schröter skal i de kommende fire år rådgive og mentaltræne Nicolaj Kandborg
(Foto: Benny Schou)

Motorsportscoach Tommy Schröter har med mere end 25 års erfaring som aktiv racerkører bag sig, og han er ikke i tvivl om at der er et potentiale at arbejde med i Nicolaj:

- Det er tre år siden jeg første gang mødte Nicolaj, og trods sin unge alder har han altid arbejdet målrettet og professionelt med sin sport. Han er ydmyg omkring det arbejde som ligger foran ham, og han er klar over hvad der skal til for at nå langt - og han er villig til at gøre arbejdet for at det kommer til at ske, fortæller Tommy Schröter, der også glæder sig over den langvarige aftale:

- Nicolaj og jeg har med aftalen fået mulighed for at sammensætte en gennemtænkt og langsigtet plan for hans udvikling og karriere. Hvor han på nogle områder allerede arbejder utroligt modent og klarer sig godt, er der også områder hvor potentialet endnu ikke er fuldt udnyttet. Jeg er ikke i tvivl om at Nicolaj kommer til at rykke sig på mange områder.

Aftalen er kommet i stand på grund af noget så specielt som en privat sponsor, der har forelsket sig i motorsportens adrenalinfyldte verden, og som samtidig ønsker at yde et anderledes bidrag til et idrætstalent:

- Jeg mødte Nicolaj for et års tid siden i anden forbindelse, og har siden fulgt ham tæt. Der er ingen tvivl om at han har talent for sin sport, og han besidder et stort potentiale som jeg tror kan føre ham langt, fortæller Michael Skou Vestergaard, der aldrig tidligere har været forbundet til motorsportsverdenen. Til gengæld er han President i den komité der arrangerer Deaf Champions League Football, der afholdes i Aarhus i maj måned:

- Jeg har prøvet kræfter med andre sportsgrene, sponsorater og hele tanken bag at udøve sport professionelt, og jeg vil selvfølgelig stå til Nicolajs rådighed hvis han har behov for sparring. Jeg støtter mange velgørende formål, og kombinationen af at opleve motorsporten på tæt hold, og give et ungt talent muligheden for at udvikle sig i den rigtige retning, var for god til at misse.

- Nicolaj er i en alder, hvor det er vigtigt at have fokus på den mentale udvikling, og med denne aftale føler jeg at jeg har givet et bidrag som gør en forskel.

Om Nicolaj Kandborg:
18 årig racerkører, bosiddende i Hasselager ved Aarhus. Kørte gokart første gang som 5-årig, og har siden kørt på danske og internationale gokartbaner, inden han i 2015 skiftede til banesporten i Legend Cars Cup.

I 2016 deltager Nicolaj Kandborg i den nystiftede FDM Sport-klasse, hvor unge racertalenter kører i den danskbyggede Aquila Synergy-racerbil.

Læs mere om Nicolaj Kandborg på www.kandborgracing.dk


Læs mere om:
  • Nicolaj Kandborg
  •