Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

TCR Series

Opel varmer op til ny racersæson

TCR Series 
11/02/16 

Opel Motorsport har netop overstået en fem dages test på Estoril i Portugal med racerudgaven af Opel Astra, der hedder Astra TCR.
 

I slutningen af februar leverer Opel de første eksemplarer af den nye racerbil Astra TCR til private teams, der vil deltage i en af de mange nationale eller internationale TCR serier i Europa. Astra TCR vises officielt først for offentligheden under biludstillingen i Geneve i begyndelsen af marts måned. Racerbilen er udviklet af Opel på basis af den nye Astra til deltagelse i TCR mesterskaber, der bygger på standardvogne med to liters turbomotor.


Ny racerbil fra Opel: Astra TCR med 330 hk og sekventiel gearkasse
(Foto: Opel)

Astra TCR er udstyret med sekventiel seks trins gearkasse med mulighed for gearskifte fra rattet og kraftige bremser med en diameter på 378 millimeter og bremsekalibre med seks stempler. I den afsluttende testfase har Opels ingeniører koncentreret sig om udvikling og finjustering af forakslen, der kommer til at spille en afgørende rolle for bilens køreegenskaber og dermed bilens konkurrencedygtighed i en sport, hvor millisekunder bliver afgørende.


Bilen bliver solgt til private teams, der ønsker at deltage i en af de nationale eller internationale TCR mesterskaber. Konceptet er motorsport i moderne standardbiler for relativt små penge.
(Foto: Opel)

”På en racerbil med 330 hk og forhjulstræk er forakslen en nøglekomponent. Alle langsgående og tværgående kræfter påvirker hjulene, og det handler ikke kun om omgangstider. Slid på dækkene er også en faktor, vi skal tage højde for i designet, ” siger ingeniør Dietmar Metrich fra Opel Motosport.

“Erfaringerne fra Estoril testen var gode. Vi har stadig en del arbejde foran os, men jeg ser frem til denne sæson med de nye biler. TCR serien er præcis, hvad private teams og fans af motorsport har brug for, “ siger direktør for Opel Motorsport Jörg Schrott.

Opel Danmark
Erik Morsing