Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Morten Dons: “Det bliver min karrieres vigtigste sæson”

ELMS 
08/02/16 

Morten Dons kommer på hårdt arbejde i denne sæson, når han skal kæmpe om EM-guldet i den Europæiske Le Mans Serie, ELMS. Det britiske topteam, RLR Msport, har bedt Struer-køreren være spydspids i teamets satsning om at vinde LMP3-klassen og dermed sikre en billet til næste års 24 timers-løb på Le Mans.
 

Fredag blev deltagerlisten til ELMS-mesterskabet frigivet, og den hurtige LMP3-klasse bliver mesterskabets største med hele 20 tilmeldte biler til mesterskabet. For Morten Dons betyder det en øget konkurrence om den attraktive Le Mans-billet, og dét i en sæson som allerede i forvejen var erklæret karrierens vigtigste:

- Mit mål har længe været at stille til start på Le Mans i 2017, så mine præstationer i denne sæson kommer til at være afgørende for hvilke muligheder jeg har for at realisere ambitionen næste år, fortæller Morten Dons.


Den hurtige Ligier JS P3 bliver redskabet der skal bringe Dons til toppen af LMP3-klassen
(Foto: RLR Msport)

At konkurrencen bliver stor i LMP3-klassen ser sidste års vinder af løbet på italienske Imola kun som en fordel:

- Med 20 biler tilmeldt i klassen tør jeg godt garantere at publikum får spændende racerløb at se, uanset om de står på Spa i Belgien eller sidder ved fjernsynet i Danmark. Samtidig ser det også ret pænt ud, hvis man vinder et racerløb foran 19 andre biler - jeg glæder mig i hvert fald til at skulle kæmpe for resultaterne.

Uden træning og forberedelser er sejre ikke en mulighed. Derfor rejser Morten Dons sidst på ugen til Donington-banen i England, hvor teamet holder sin første reelle træningsdag. Her får Morten mulighed for at lære sine medkørere at kende og få de første omgange bag rattet på den hurtige Ligier JS P3.

- Banen kender jeg ret godt fra min sæson i British GT, så det bliver mest et spørgsmål om at lære bilen at kende og begynde at arbejde med teamets ingeniører og mekanikere, så vi får en fælles forståelse for bilen. Sæsonstart er lige om lidt, og vi har en ambition om at komme velforberedt til første løb!


Morten Dons nærmer sig målet om start på Le Mans i 2017
(Foto: Gripping Media ApS)

Det bliver den legendariske, britiske Formel 1-bane Silverstone, der lægger asfalt til årets første løb. Det sker den 16. april, hvorefter turen går til Italien, Østrig, Frankrig, Belgien og Portugal.

Fredag deltager Morten Dons og RLR mSport-teamet i deres første træningsdag på den engelske Donington-bane, hvor Morten Dons tidligere har kørt løb i British GT-serien.

www.mortendons.com

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Silverstone
  • 16/04/16 - Silverstone - ELMS
  •