Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Monte-Carlo Historique

Uheld stod i vejen for topplacering til Audi-mandskabet

Rally Monte-Carlo
Historique 

04/02/16 

i årets Rallye Monte-Carlo
Næsten hele vejen til målet i Monaco onsdag den 3. februar indfriede Audi 80-kørerne de store forventninger, der var til dem forud for årets løb. Uheld på de sidste etaper kostede dem imidlertid den forventede topplacering. Skuffelsen til trods havde Toni Hansen og Per Brodersen undervejs overskud til at hjælpe Porsche-debutanterne til en plads i Top100.
 

De erfarne Audi-kørere kom ellers fantastisk fra start. Efter 27 timers nonstop-kørsel fra starten i Bad Homborg til mål Monaco kørte de sig ind på en delt tredjeplads ud af 314.


(Foto: Michael Eisenberg)

På løbets andendag ventede fire tørre og våde, men snefri specialetaper. Til trods for at det ikke er Toni Hansens og Per Brodersens favoritunderlag, fortsatte de den danske fremgang i feltet, og var kun halvandet sekund fra førstepladsen, da de nåede etapemålet i Valence ved Rhônefloden søndag aften.

Tocifrede forårstemperaturer og et knastørt underlag gjorde generelt dette års klassiske rally meget uforudsigeligt, og udfordrede alle de danske deltagere på løbets fjerde dag. Det betød bl.a. montering af brede sommerdæk, omstilling af triptællere og små fejl i målingernes nøjagtighed. Selvom det igen var Team Audi 80, der overkom udfordringerne bedst af de danske deltagere, måtte de rykke fra en femte til en ottendeplads.


(Foto: Michael Eisenberg)

På den berømte etape ”De lange knives nat” kom Audi-herrerne optimistisk fra start, men efter problemer med triptælleren og et mindre møde med en mur, røg de ned på en samlet plads som nr. 46 – langt fra den Top10 placering, de var seedet til, og som de længe lå lunt i svinget til.

For Audi-mandskabet blev Rallye Monte-Carlo Historique 2016 en stor skuffelse. ”Det er det mest forfærdelige ’Monte’, jeg har kørt. Vi havde mange op- og nedture, men jeg lavede en fejl omkring kalibrering af triptæller samtidig med, at mit backupsystem svigtede, og det kostede dyrt”, konstaterede Per Brodersen.


(Foto: Michael Eisenberg)

Mens den anden halvdel af Team Audi 80, Toni Hansen, allerede vendte blikket mod 2017 og luftede et håb om et mere sne- og isdækket landskab til det næste Rallye Monte-Carlo Historique, var begejstringen for det indeværende stor hos Porsche-debutanterne, der ifølge Søren Bunk havde meget at takke Audi-mandskabet for: ”Vi har fået meget hjælp fra navnlig Toni Hansen og Per Brodersen, og uden den havde vi aldrig gennemført, endsige kørt os i Top100, som vi jo gjorde”.

Læs mere om Toni og Per og deres Audi 80 på audi80-rally.dk
Læs mere om Rallye Monte-Carlo Historique på acm.mc/en/rallye-monte-carlo-historique/2015-edition-rmch/presentation-rmch/

AUDI Danmark

Læs mere om:
  • Monaco
  • 03/02/16 - Monaco - Rally Monte-Carlo Historique
  •  
     

    Rally Monte-Carlo Historique nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: