Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Bedste resultat for Christina Nielsen på Daytona

SportsCar
Championship 

01/02/16 

Christina Nielsen opnåede sit hidtil bedste resultat ved 24 timers løbet på Daytona, da hun sammen med sit team Scuderia Corsa sluttede på syvende pladsen af de 22 biler i GTD klassen. For den ambitiøse racerkører var det dog ikke det resultat, hun havde drømt om, men bilen var ikke optimal i den sidste halvdel af løbet efter en påkørsel.
 

I den første halvdel af løbet så det lovende ud for Christina Nielsens Ferrari 458 GT3, som hun delte med Alessandro Balzan, Jeff Segal og Robert Renauer. Teamet var bevidste om, at de ikke havde feltets hurtigste bil, da Ferrari’s nyeste model 488 ikke var blevet homologeret i GT3 specifikation til løbet. Derfor skulle løbet ikke vindes på fart alene, men på konstant og hurtig kørsel kombineret med god strategi. Og teamet fik også bragt sig helt i front, men omkring halvvejs i løbet, blev bilen påkørt bagfra, hvilket gav skader på bilen, der ikke alle kunne udbedres. Det lykkedes dog i mange timer at holde bilen på omgangshøjde med den førende, og fejlfri kørsel gjorde, at teamet kunne køre en syvendeplads hjem og dermed sikre vigtige point til mesterskabet.


(Foto: Bob Chapman, Autosport Image)

Løbet igennem var GTD klassen præget af tæt kamp om sejren og det var først i de allersidste minutter, at løbet blev afgjort og Audi R8 kunne køre over stregen som vinder foran Porsche og Dodge Viper.

”Det var et vildt løb, med masser af tæt og fedt ræs” sagde Christina Nielsen efter løbet. ”Det var konstant en tæt kamp om placeringerne og sådan som det udviklede sig, er jeg faktisk godt tilfreds med resultatet. Vi vidste det ville blive svært at følge de nye biler på speed, men teamet gjorde et fantastisk arbejde og vi var oppe og føre løbet, men så blev vi ramt af uheld. Først fik vi en stop-go, da en split i en ildslukker ikke var fjernet ved et pitstop og derefter blev vi påkørt, hvilket gav skader vi ikke alle kunne udbedre. Så det kostede lidt mere på vores speed, men vi holdt os alligevel på omgangshøjde et langt stykke hen i løbet. Nu har vi lært en masse ting, som vi kan tage med til næste løb på Sebring og så håber vi at den nye Ferrari 488 GT3 er klar”.


(Foto: Alison Merion, Padron Photography)

12 timers løbet på Sebring køres lørdag den 19. marts.

Løbets to øvrige danskere endte begge på podiet i GTLM klassen. Jan Magnussens Corvette måtte efter en fantastisk afslutning se sig slået af teamets anden Corvette med sølle 34/1000 sekund efter de 24 timer og han tog dermed andenpladsen i klassen. På tredjepladsen sluttede Michael Christensen i hans Corvette.

www.christinanielsenracing.dk

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Daytona
  • 31/01/16 - Daytona - SportsCar Championship
  •