Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Michael Christensen scorede podieplads i USA klassiker

SportsCar
Championship 

01/02/16 

Efter 24 timers nervepirrende motorløb på Daytona International Speedway kunne Michael Christensen fra pit-væggen, se teammakker Earl Bamber køre over målstregen som nummer tre, blot 12 sekunder efter den vindende Corvette. Efter et taktisk veludført pitstop af mandskabet hos Porsche North America i slutfasen, kunne den New Zealandske racerkører bringe teamets Porsche 911 RSR racer med startnummer 912 i føring af løbet indtil 36 minutter før det ternede målflag.
 

Ved det traditionelle åbningsrace i IMSA SportsCar Championship serien, var GTLM klassen uhyggelig tæt, konkurrencepræget og spændende fra løbets første grønne flag, og helt frem til slut. Hårrejsende dueller om positioner og et konstant skift i spidsen af feltet, holdt fans af motorsport tryllebundet i alle 24 timer af det ikoniske langdistanceløb. Helt frem til afslutningen lykkedes det ingen af konkurrenterne at udbygge en afgørende føring, og til sidst kom den hvide Porsche 911 RSR #912, under heftigt angreb fra Corvette Racing’s to gule C7.R racerbiler, der endte løbet i dobbelt triumf, som nummer 1-2, adskilt af kun 0,034 sekunder.


(Foto: Porsche PR)

”Det var et fuldstændig vildt race,” udtalte Michael Christensen begejstret umiddelbart efter den neglebidende afslutning.

”Sikken en vanvittig og helt uforudsigelig afslutning. Earl (Bamber, red.) gjorde det fremragende til sidst, men han kunne ikke holde de to jagtende Corvetter bag os. Deres racerbiler var lidt hurtigere, end vi havde forventet,” forklarede danskeren, der var meget tilfreds med podieplaceringen.


(Foto: Porsche PR)

Igen i år udviklede 24 timers løbet på Daytona sig til et regulært sprintrace, og Michael Christensen kørte sammen med sine to teamkammerater, Earl Bamber og Frédéric Makowiecki fra Frankrig, et fejlfrit løb.

”Daytona i år var noget helt specielt, og vi skal være stolte af at kunne holde os inden i kampen om sejren til det sidste. Det vidner om en fantastisk racerbil og en utrolig teamindsats af Porsche North America. Samtidig giver det gode forventninger frem mod vores næste store begivenhed herover, som er 12-timers løbet på den legendariske Sebring bane i midten af marts,” slutter danskeren.


(Foto: Porsche PR)

www.michaelkchristensen.com

Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Daytona
  • 31/01/16 - Daytona - SportsCar Championship
  •