Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FDM sport

Ny motorsports-serie præsenteres i Herning

FDM sport 
29/01/16 

Danmarks nye motorsports-serie for helt unge kørere, FDM sport, præsenteres, når Motorshow Herning Life on Wheels åbner i weekenden 5.-7. februar.
 

Når starten går for forårets motorsportssæson, er det med en helt ny biltype i feltet. Med FDM sport får de yngste motorsport-entusiaster nemlig nu deres helt egen klasse. Bilerne, der køres i, vejer kun 380 kilo, hvilket giver dem en god acceleration. Det på trods af at de kun har 81 HK i de 3-cylinderede 1.0 l. motorer. Bag rattet kan helt unge talenter i alderen 14 år og op få lov at spire og prøve kræfter med motorsporten.


I FDM sport kan unge drenge og piger dyrke deres interesse i motorsport og træne mod at blive fremtidens motorsportsstjerner.
(Foto: FDM)

”FDM sport er en ny serie, der skal gøre det billigere og mere ligetil at dyrke motorsport for drenge og piger med benzin i blodet. Håbet er at skabe bedre vilkår for fremtidens motorsportsstjerne, så flere får mulighed for at dyrke deres interesser,” siger Jesper Øllgaard Carlsen, afdelingschef i FDM Jyllandsringen.

Løbsprogrammet er netop blev planlagt, og de første 13 kørere har allerede sikret sig et sæde til den kommende sæson.

Ud over FDM sport kan man til Motorshow Herning opleve mange andre motorsportsklasser. DTC vil naturligvis være til stede med de store biler, som man kan komme helt tæt på. Man kan også afprøve sine evner som motorkører i en af de simulatorer, som racerkører Casper Elgaard bruger til at træne i. Sammen med DTC vil alle supportklasserne være repræsenteret. Man kan således opleve klasser som Yokohama Supercup, Formel Ford, Legend Car, motorcykler og Special Saloon.

”Rigtig mange kender til DTC, som er den bedste danske motorsportsserie. Men racerløb kan køres i mange biler og klasser. Bilerne er meget forskelligt bygget op, så er man motorsportsinteresseret, kan man virkelig få en indsigt i bilerne og få en snak med nogle af kørerne om deres biler,” siger Jesper Øllgaard Carlsen.

Med andre ord er det et helt unikt motorunivers, som kan opleves fra 5.-7. februar i Messecenter Herning.

Motorshow Herning Life on Wheels har åbent fredag fra kl. 12 til 17, lørdag fra 10 til 17 og søndag fra 10 til 16.