Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Michael Christensen jagter Rolex-ur på Daytona

SportsCar
Championship 

28/01/16 

Michael Christensen tager i kommende weekend hul på en travl racersæson for den succesfulde tyske sportsvognsproducent Porsche. Foruden deltagelse i FIA WEC verdensmesterskabs-serien, hvor danskeren i 2015 var med til at sikre Porsche VM-titlen, skal fabrikskøreren i kommende sæson deltage i udvalgte langdistanceløb i det amerikanske IMSA WeatherTech SportsCar Championship, der på lørdag starter året med den amerikanske klassiker 24 Hours of Daytona i Florida.
 

Foruden Le Mans er Daytona et af de største langdistanceløb i international motorsport. 24-timers begivenheden afholdes på Daytona International Speedway i Florida, der er en af verdens mest kendte racerbaner. Banen er 5,729 kilometer lang og kombinerer en del af den ovale sektion med en indersektion bestående af 12 sving.

Indsatsen i det amerikanske motorløb sker igennem Porsche North America, der stiller til start med to af de ikoniske Porsche 911 RSR racerbiler. Michael Christensen er til start i #912, og danskeren deler den hvide Porsche med Earl Bamber fra New Zealand og Frédéric Makowiecki fra Frankrig.


(Foto: Porsche PR)

I et stærkt konkurrencepræget GTLM felt skal trioen jagte sejren, og det eftertragtede Rolex Daytona ur, der uddeles til det vindende hold. Et ur som i øvrigt Jan Magnussen vandt med Corvette i 2015. Den danske veteran og Corvette er igen til start i GTLM klassen, der også tæller Ferrari, BMW og den nye Ford GT.

”Daytona er en stor klassiker at starte sæsonen med. Den succes som Porsche tidligere har haft her er en stor motivation for os alle sammen. Vi har forberedt os godt, og det bliver utrolig spændende at se, hvor vi er, i forhold til vores konkurrenter,” forklarer Michael Christensen, der også håber på lidt held i løbet.

”Enhver racerkører vil gerne prøve at vinde på Daytona, men med hele 54 biler til start, heraf 11 alene i vores klasse kræver det også lidt held.”


(Foto: Porsche PR)

Michael Christensen og Jan Magnussen er ikke de eneste danskere på Daytona. Den unge danske racerkører Christina Nielsen, der forrige sæson blev nummer to i GTD klassen, er til start med hendes nye team Scuderia Corsa i en Ferrari 458 GT3.

Løbet starter kl. 20.40 lørdag aften dansk tid.

www.michaelkchristensen.com

Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Daytona
  • 31/01/16 - Daytona - SportsCar Championship
  •