Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen starter sæsonen i amerikansk klassiker

SportsCar
Championship 

28/01/16 

Christina Nielsen starter i den kommende weekend 30-31. januar årets sæson med deltagelse i et af verdens mest kendte sportsvognsløb, 24 timers løbet på Daytona. Her stiller hun til start i Ferrari 458 GT3 sammen med hendes nye team Scuderia Corsa.
 

Årets startfelt til den amerikanske klassiker tæller 54 biler til start og heraf udgør GTD feltet, med det nye internationale GT3 reglement, et af de stærkeste felter i mange år med hele 22 biler til start. Udover Scuderia Corsas Ferrari 458 GT3 har klassen også deltagelse af Aston Martin Vantage, Audi R8 LMS, BMW M6, Porsche 991 GT3 R, Dodge Viper og Lamborghini Huracán.


(Foto: Scuderia Corsa / Bob Chapman)

Christina deler Ferrarien med startnummer 63 med hendes faste holdkammerat for sæsonen, den tidligere Grand-Am mester italienske Alessandro Balzan. Til 24 timers løbet på Daytona får de to kørere hjælp af amerikanske Jeff Segal, der også er tidligere Grand-Am mester, samt tyske Robert Renauer.

“Det bliver spændende at se, hvad de nye GT3 biler kan” siger Christina Nielsen. “Jeg tror, det bliver rigtig hård konkurrence, men vi har en bil, som vi ved er god over den lange distance og vores kører line-up er rigtig stærkt. Jeg tror vi kan være med fremme, men samtidig er jeg klar over, at der er mange rigtig stærke hold i år og jeg ved fra de tidligere år, at det kan se rigtig godt ud og pludselig bliver man ramt af uheld. Generelt glæder jeg mig bare til at starte sæsonen og komme igang igen. Jeg synes vinterpausen har været lang, så det kan ikke gå hurtigt nok med at komme igang igen”.

24 timers løbet på Daytona udgør første afdeling af det amerikanske IMSA mesterskab, hvor Christina sidste år sluttede på en flot andenplads i GTD mesterskabet.


(Foto: Scuderia Corsa / Bob Chapman)

Christina er ikke eneste dansker til start på Daytona. I GTLM klassen skal Jan Magnussen og Michael Christensen kæmpe mod hinanden om det eftertragtede Rolex ur. Jan Magnussen, der vandt sidste år, er igen til start for Corvette Racing og Michael Christensen kører for Porsche.

Løbet starter kl. 20.40 lørdag aften dansk tid.

www.christinanielsenracing.dk

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Daytona
  • 31/01/16 - Daytona - SportsCar Championship
  •