Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Ib Kragh ændrer sit rally-set-up

DM Rally 
28/01/16 

Det er med en kombination af noget nyt og noget gammelt, at Ib Kragh i år kaster sig ud i kampen om Danmarksmesterskabet i rally.
Efter i en lang årrække at have kørt på dæk fra Yokohama skifter han til i fremtiden at køre på Michelins produkter, og så vender to velkendte ansigter – Freddy Pedersen og Keld Christensen – tilbage til hans rallyteam.
 

”Jeg har været rigtig glad for samarbejdet med Yokohama, som har været upåklageligt, og det er ikke grundet utilfredshed med deres dæk, at jeg har valgt at skifte,” fortæller Ib Kragh.

”Min nye Citroën DS3-rallybil har Citroëns motorsportsafdeling udviklet omkring Michelins rallydæk, og den er optimeret ud fra disse dæks måde at arbejde på. Samtidig har jeg efter skiftet til Citroën sidste forår haft et tæt samarbejde med Citroëns motorsportsafdeling, hvor vi udveksler erfaring og data med andre rallyteams, som også kører med en DS3-rallybil. Og de kører alle på Michelin-dæk, og jeg har ikke altid kunnet udnytte de anbefalinger og data fuldt ud, som jeg har fået fra Frankrig. Det håber jeg, at jeg vil kunne gøre nu, hvor Gunnar Aaskov Motorsport har påtaget sig den praktiske opgave med at hjemtage Michelin-dækkene til mig.”

Også når det gælder bemandingen i teamet, sker der forandringer til teamet. Hans tidligere mekaniker Keld Christensen, som skruede for Ib Kragh i halvfemserne, er tilbage i teamet, hvor han erstatter Nicki Johansen, og så afløser Freddy Pedersen Mie Petersen som andenkører.

”Mie og jeg har valgt at stoppe samarbejdet efter fem gode år. Hun har altid været pålidelig og arbejdsom, og jeg har været glad for at have hende i bilen. Jeg vil gerne takke for samarbejdet med hende – ligesom jeg vil takke Nicki for det store arbejde, han har gjort, siden han blev en del af teamet i 2008,” siger Ib Kragh, der kommer med en indrømmelse.

”Forandringer har altid været noget, som har været med til at drive mig frem, og det er der vist mange i min omgangskreds, som kan skrive under på. Der nok ingen rallykører som mig, der har haft så mange forskellige rallybiler i karrieren.”

Der bliver tale om et gensyn efter 11 års fravær.

”Freddy og jeg har kendt hinanden i rigtig mange år. Jeg mødte ham første gang, da jeg var på juniorlandsholdet, og så var han også min co-driver, da jeg i 2005 vandt min tredje DM-titel. Og da det i sidste uge stod klart, at han ikke ville kunne forsvare sit Danmarksmesterskab med Christian Jensen, var jeg hurtig ved telefonen. Og Freddy sagde ja. Det er jeg rigtig glad for.”

IK Rally Racing
Ib Kragh


Læs mere om:
  • Ib Kragh
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: