Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Tom K: “Drivers, start your engines”

SportsCar
Championship 

24/01/16 

Tom Kristensen er valgt til “Grand Marshall” for det 54. ”Rolex 24 At Daytona”, som afvikles i den sidste weekend i januar den 30./31.
 

Tom Kristensen, Tom K., Mister Le Mans (kært barn har mange navne!) er en af motorsports-historiens mest succesfulde sportsvognskørere, hvis ikke den allerstørste !

2016 udgaven ”Rolex 24 At Daytona”, skyder årets ”IMSA WeatherTech SportsCar Championship” i gang. Løbet bliver det første efter en 400 Millioner Dollars renovering og ombygning af det som amerikanerne med klædelig beskedenhed kalder ”World Center of Racing”!

Som ”Grand Marshall” er det Tom Kristensen som giver ”ordren”:
”Drivers start your engines”

Den opmærksomme racefan vil her sige: ”Hedder det ikke ”Gentlemen start your engines” ??? – og jo hvis man starter Indianapolis 500!

”Vi meget beærede over at have en så fremragende og meget vindende sportsvognskører som Tom Kristensen som årets Grand Marshall” udtaler Daytona Internatinal Speedways præsident Joie Chitwood,” Hvad Tom Kristensen har opnået i internatinal motorsport og især i sportsvognsracing med bl.a. rekorden med 9 sejre på Le Mans er jo fantastisk og vi ser frem til, at han starter det første store løb i vores nyrenoverede motorsports arena!”

Tom K. lagde jo officielt hjelmen på hylden i 2014 efter en flot karriere gennem mere end 35 år. De ni sejre på Le Mans har givet han tilnavnet ”Mr. Le Mans”. Ud over de mange Le Mans-sejre har Tom vundet 6 sejre i 12 timers-løbet på Sebring (hvilket også er rekord!), adskillige sejre i ALMS (den amerikanske Le Mans serie), sejre i DTM, British Tourincar Championship, VM for sportsvogne i 2013 og har i alt 14 deltagelser i ”Race of Champions”. ”Race of Champions” er et showløb, hvor masser af mestre fra forskellige racerklasser mødes for at kåre ”mestrenes Mester”. Selvom Tom K har pensioneret sig selv fra motorsport deltager han igen i årets ”Race of Champions”. Mr. Le Mans er desuden udnævnt som årtiets sportsvognskører af det anerkendte engelske ”Autosport” og er slået til ”Ridder af Dannebrog”.

I sin aktive tid (- og efter) er Tom Kristensen kendt som en person i topform! Derfor er det Tom som styrer Audis fabrikskøreres fysiske og mentale træning. Sidst men ikke mindst er TomK/ Mr. Le Mans ambassadør for Audi.

Som en kuriositet bør det vel nævnes, at trods Tom Kristensens storslåede karriere som har bragt ham til mange forskellige racerserier og baner verden over, har han aldrig deltaget i et løb på Daytona International Speedway!

Them

Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Daytona
  • 31/01/16 - Daytona - SportsCar Championship
  •