Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

24H Series

Struers 18 årige racerkører Mikkel O. Pedersen bestod 24H i Dubai

24H Series 
23/01/16 

Selvom den gamle 991 GT3 Cup Porsche måtte udgå grundet motor nedbrud efter godt 17 timers race, så gjorde den unge struerbo god figur i Dubai.
Det stod ellers ikke lige i kortene at Mikkel O. skulle deltage i 24H race allerede nu, men fredag aften blev han ringet op af det tyske racerteam MRS Racing, som tilbød ham et sæde i deres Porsche. Så efter et par intense dage med at søge sponsorstøtte, lykkedes det den unge racerkører at få samlet nok ind, så turen kunne gå mod Dubai.
 

Torsdag morgen ankom Mikkel O. og teamet til banen. Så som sædvanlig var der ikke meget træning til den unge racerkører.

Løbet blev afviklet fra fredag kl. 14.00, Dubai tid, til lørdag kl. 14.00. Men trods den manglende træning fik han heldigvis under løbet lært banen at kende, i de knap 45 minutters kørsel i dagtimerne.

Efter natten stod på, fik Mikkel kørt alt i alt omkring 6 timers kørsel på den 5,4 km lange bane. Og med tider som matchede de hurtigste, havde teamet en god chance for at komme på podiet til det store 24 timers løb med 100 biler til start.

Desværre opstod der problemer med Porschen, en styrestang knækkede, så bilen måtte i pit og der mistede teamet den ellers gode 4. plads. Alt var dog ikke tabt der. Det er et langt løb og alt kan ske. Men desværre for teamet skete der igen uheld med bilen, denne gang så slemt, at motoren var gået helt i stykker, så kun 6 timer før slut, udgik racerbilen.

MRS Racing er imponeret over den unge racerkører. Mikkels indsats var langt over forventning – han kørte stabile tider og lavede ingen skader. MRS Racing mener bestemt, at dette kun er starten for den talentfulde racerkører. De tilbød ham derfor også et sæde i Porsche Mobil 1 Supercup, som køres med Formel 1 rundt i verden. Bare det at få tilbuddet af dette team, er kæmpe stort, da de kun vælger kørere med masse af køretid og køreerfaring. Og efter det sidste års kørsel – Carrera Cup, Super Cup og Swedish GT, må man erkende, at det har Mikkel O. Pedersen.


Bettina O. Pedersen


Læs mere om:
  • Mikkel O. Pedersen
  • Dubai
  • 15/01/16 - Dubai - 24H Series
  •      ASETEK SIMSPORTS