Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Morten Dons i internationalt vinderteam til ELMS 2016

ELMS 
21/01/16 

Struers Le Mans-håb, Morten Dons, har underskrevet kontrakt med det engelske topteam RLR Msport for den kommende sæson i European Le Mans Series, ELMS. Teamet indsætter en fabriksstøttet Ligier JSP3 i LMP3-klassen.
 

Der er tale om et decideret vinderteam, som ved flere lejligheder har deltaget i 24 timers-løbet på Le Mans, og det var samme team som i fjor hjalp Morten Dons til sejr i ELMS-afdelingen på den italienske Imola-bane.


Morten Dons kører for internationalt top team i ELMS 2016
(Foto: Morten Dons Racing)

Det er især den tætte opbakning fra lokale virksomheder og motorsportsentusiaster, der har gjort det muligt at fortsætte den økonomisk tunge rejse mod toppen af motorsportens verden. Derfor glæder det Morten endnu mere, at han i den kommende sæson er førstekører i et decideret topteam:

- Jeg glæder mig meget over at have indgået aftalen med RLR Msport. Sidste år var jeg dybt imponeret over deres indsats på Imola, og siden har vi været i tæt kontakt. Med den nye Ligier JSP3-racer er jeg sikker på at jeg har fundet en vindende kombination, fortæller Morten Dons, der nu begynder at kunne dufte målstregen for sit femårige projekt:

- Siden 2012 har mit mål været at stille til start på Le Mans i 2017. Det er både skræmmende og spændende at jeg er så tæt på, både tidsmæssigt og sportsligt. Teamet har været på Le Mans flere gange, så jeg ser meget frem til at arbejde med så professionelle og erfarne folk i min nok vigtigste sæson nogensinde.

Selvom Morten Dons og RLR Msport sejrede sammen i 2015, er træerne dog ikke groet ind i himlen for den jordbundne vestjyde. Der er hårdt arbejde på menuen, hvis sejre og et eventuelt mesterskab skal vindes.

- Jeg forventer at konkurrencen bliver endnu hårdere i LMP3-klassen i år, end den var sidste år. Min forventning er, at vi kommer til at kæmpe meget hårdt for at få en plads i toppen af feltet - men med dét team i ryggen, tror jeg absolut på at det er muligt at vinde løb.

Skulle Morten Dons og RLR Msport gå hen og vinde mesterskabet, udløser det en startbillet til det legendariske 24 timers-løb på Le Mans i 2017.

Morten Dons Racing


Læs mere om:
  • Morten Dons
  •