Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

24H Series

Team K-Rejser på podiet i 24H Dubai 2016

24H Series 
21/01/16 

Team K-Rejser er tilbage i Danmark efter der i weekenden blev kørt den 11. udgave 24H Dubai på Dubai Autodrome.

For 3. gang var Team K-Rejser til start ved 24H Dubai.
 

Til 2016 udgaven af 24H Dubai var Team K-Rejser's 2 faste kørere Jacob Kristensen og Jan Engelbrecht naturligvis med. Sammen med Thomas Sørensen, Claus Bertelsen og Jens Mølgaard udgjorde de 5 kørere besætningen på RCZ´eren.


Team K-Rejser´s Peugeot RCZ
(Foto: Petr Frýba )

Tirsdag var første dag på banen for Team K-Rejser. Dagen stod på udpakning af containeren, opbygning af pit garagen - køkkenteltet samt de sidste forberedelser på Team K-Rejser´s Peugeot RCZ'er.

Onsdagen og torsdagen bød på flere træninger, tidtagning samt aftentræning.
I tidtagningen torsdag eftermiddag er det Jacob Kristensen der skal sætte tiden i Team K-Rejser's RCZ'er. Han kvaller ind i tiden: 2.21.814 - P3 i klasse A2. Man kan roligt sige at det var tæt - meget tæt i klasse A2 - under et halvt sekund mellem P1 og P3.
I aftentræningen er det reglementsbestemt at alle kørere skal have 2 fulde omgange - så alle 5 kørere: Jacob Kristensen, Jan Engelbrecht, Thomas Sørensen, Claus Bertelsen samt Jens Mølgaard var på banen og køre "mørke kørsel".


Hele Team K-Rejser klar til start
(Foto: Petr Frýba )

Fredag: Efter en kort Warm Up fredag formiddag kørt af Jacob er hele Team K-Rejser og teamets Peugeot RCZ klar til starten kl. 14.00 (lokal tid)

Kl. 14.00 da starten går til 24H Dubai 2016 - er det "traditionen tro" Jacob Kristensen som starter i Team K-Rejser's RCZ'er. Her var det med at holde fokus fortæller Jacob bagefter: - Med 98 biler på banen er der meget trafik. På trods af trafikken har Jacob inden for de første par omgange overhalet og vi er P2 i klasse A2.
Jacob kører et super stint på næsten 2 timer - Jan kører efter første Pit Stop på banen i RCZ'eren som P2 i klasse A2.
Da Jan igen efter knapt 2 timers stint afleverer raceren til Jens er det på P1. På trods af at andet Pit Stop blev holdt under en "Kode 60" sender pit stoppet os et par pladser tilbage.
6 timer inde i løbet ved 3. Pit stop afløser Claus, Jens som har kørt sit første stint på små 2 timer.
Efter Claus har været på banen en halv time melder han ind at noget er galt med RCZ'eren.
Claus kommer i Pit - hvor mekanikerne skubber raceren ind i garagen. Her konstaterer de hurtigt at dækrester fra banen har forsaget at generator-remmen er kørt af. De monterer hurtigt en ny rem og efter godt 10 min. er Claus og RCZ´eren atter tilbage på banen.


Generator-remmen skiftes
(Foto: Lone Laursen)

Fredag aften ved 22 tiden - hvor 1/3 dele af 24H Dubai 2016 er kørt, er det Thomas' tur til at hoppe ind bag rattet - og køre på banen. Grundet turen i garagen tidligere på aftenen er vi på dette tidspunkt P7 i klasse A2.
Da Thomas har kørt sit første stint og Jacob er klar til sit 2. stint opdager mekanikerne oliespild fra motoren. Endnu engang er mekanikerne hurtige - RCZ'eren skubbes i garagen hvor en pakning på motoren skiftes. Efter små 13 min. er vi tilbage på banen som P9 i klasse A2.
Resten af natten køres der uden problemer. Vi rykker stille og roligt op i klassementet.

Med knap 3 timer tilbage af 24H Dubai 2016 er Team K-Rejser P3 i klasse A2. - Desværre melder Jens ind over radioen at den er gal med RCZ'eren igen. Generator-remmen er igen kørt af og vi må derfor igen i Pit garagen og montere en ny rem. Efter blot 7 min er Jens tilbage på banen.
Med knap 2 timer tilbage af løbet - og ved sidste pit stop overtager Jan rattet i Team K-Rejser's RCZ'er og er klar til at køre resten af løbet. ”Traditionen tro” er det Jan som kører over målstregen i Team K-Rejser.

Målflag kl. 14.00 - Jan kører Team K-Rejser's RCZ'er over målstregen på en P3 i klasse A2.
Det var et hårdt løb - Konkurrenterne var dygtige og hurtige - Vi havde små problemer som tilsammen kostede os 30 minutter i pit garagen.
Hele Team K-Rejser er stolte af vores 3. plads.


Team K-Rejser P3 klasse A2
(Foto: Petr Frýba )

Første gang Team K-Rejser var til start i 24H Dubai - var i 2014. Her blev det til en sejr i klasse A2 med over 50 min. til anden pladsen.

Lone Laursen
Team K-Rejser


Læs mere om:
  • Jacob Kristensen
  • Jan Engelbrecht
  • Jens Mølgaard
  • Dubai
  • 15/01/16 - Dubai - 24H Series
  •      ASETEK SIMSPORTS