Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen får ny teamkollega til årets første 24-timers løb

SportsCar
Championship 

07/01/16 

Et nyt motorsportsår skydes i gang i weekenden, når Jan Magnussen deltager i Roar Before The Rolex forud for 24-timersløbet på Daytona den 30.-31. januar.
Danskeren skal dele sin Corvette C7.R med den tidligere Le Mans- og DTM-vinder for Audi, Mike Rockenfeller.
 

Nytårsproppen har knap forladt champagneflasken, før Jan Magnussen er tilbage i sædet i sin velkendte gule Corvette C7.R. Danskeren deltager den kommende weekend i det traditionsrige Roar Before The Rolex, som skal forberede kørere og teams på det berømte 24-timersløb på Daytona International Speedway i slutningen af januar.


(Foto: Richard Dole)

– Efter 10 forsøg lykkedes det os endelig at vinde 24 Hours of Daytona sidste år, og jeg kunne sagtens bruge et ur til, lyder det med et smil fra Jan Magnussen.

– Når det er sagt, tror jeg vi går en hård sæson i møde. Vi har opdateret vores Corvette C7.R, så den er fit for fight til at møde de helt nye modeller fra Ford, Ferrari og BMW, hvorfra vi forventer ekstrem konkurrence. Vi er især spændte på Ford, som efter mange år vender tilbage til GT-feltet med det, der ligner en temmelig hurtig racerbil.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

Jan Magnussen skal forsvare sidste års Daytona-triumf, da han sammen med Antonio Garcia og Ryan Briscoe vandt det amerikanske 24-timersløb med blot et halvt sekunds forspring. I år sidder Ryan Briscoe imidlertid i en konkurrerende bil, og tredjekøreren i Corvette C7.R #3 hedder derfor Mike Rockenfeller.

Og hvem er så Mike Rockenfeller? Le Mans-fans vil uden tvivl nikke genkendende til den 32-årige tysker, som i 2010 vandt det franske 24-timersløb for Audi. Rockenfeller er desuden tidligere DTM-mester, ligesom han i 2010 også tog den generelle sejr i netop 24 Hours of Daytona for Action Express Racing.


Mike Rockenfeller
(Foto: DTM)

– Mike er absolut en erfaren kører, som med en række sejre i nogle af verdens største løb forlængst har bevist sine evner. Ingen tvivl om, at vi bliver et godt hold, og jeg ser frem til at vinde løbet med ham og Antonio, lyder det fra Jan Magnussen.

54 biler tilmeldt årets første løb
Med hele 54 biler tilmeldt Roar Before The Rolex bliver der trængsel på den 5,7 kilometer og 12 sving lange racerbane, hvor den berømte tri-oval med sine hævede sving som sædvanlig suppleres med en flad inderbane. GTLM-klassen stiller med 10 biler fra fem producenter; Corvette, Ferrari, Porsche, Ford og BMW.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

To andre danske topnavne skal også på arbejde på Daytona, nemlig Porsche-køreren Michael Christensen, som bliver Magnussens konkurrent i GTLM-klassen, mens Christina Nielsen stiller op for Ferrari-teamet Scuderia Corsa i GTD-klassen.

24 Hours of Daytona er det første af i alt 11 løb i det berømte amerikanske mesterskab, som i år har tilegnet sig en ny hovedsponsor og derfor er omdøbt til WeatherTech United SportsCar Championship. 24-timersløbet følges op af 12 Hours of Sebring til marts.

PS. Og nej, Jan Magnussens bil er ikke blevet sort henover vinteren! Billederne herunder er fra efterårets test, hvor Corvette Racings to biler endnu ikke havde fået deres kendte, gule farver...

Jan Magnussen Racing
Nikolaj Karlshøj


Læs mere om:
  • Daytona
  • 10/01/16 - Daytona - SportsCar Championship
  •