Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Kørerne klar til tre nye biler

Danish
Supertourisme
Turbo 

07/01/16 

På fabrikken i Frankrig, hvor supertourisme-racerne bliver bygget, er Danmark ved at blive en god kunde. Tre biler er i ordre, og den første står allerede på et værksted på Padborg Park. Og i Bredebro synger de med på børnesangen, ”Oles nye autobil…”. Det er nemlig Ole Petersen, der skal sidde i den splinternye racer.
 

Ole Petersen gav et par opvisninger i den første bils hurtighed, da han i to heat kørte først forbi det ternede flag, og i den første sæsons finale i Danish Supertourisme Turbo på Padborg Park nåede han også med blandt de hurtigste omgangstider.

Alligevel har han altså ønsket sig en ny bil. Den er ved at blive gjort startklar. Og den nu forhenværende supertourisme-racer fra Bredebro har allerede fået en ny kører bag rattet. Det bliver den bil, som Jesper Egebart skal sidde i.

Martin Vedel Mortensen sluttede 2015-sæsonen i Special Saloon Car-serien med endelig at nå den ønskede hurtighed i sin Opel efter en uheldig start på året. Nu står han og tripper næsten lige så hurtigt efter at kunne kravle ned i sin første supertourisme-racer. Den er endnu ikke kommet fra fabrikken i Frankrig.

Det er den tredje nye bil, som endnu en debutant i 2016-sæsonen – Mikkel Bang Johnsen, skal sidde i, heller ikke. Det betyder dog ikke, at det 19-årige racertalent fra Svendstrup syd for Aalborg ikke kommer ud at køre. Han rejser til Dubai på lørdag og skal i næste weekend deltage i et 24 timers løb.

- Jeg har testet en supertourisme før jul, og det er en rigtig spændende racer. Jeg kører altid for at vinde, men jeg har naturligvis respekt for mine nye konkurrenter, og jeg skal også først lige samle noget mere rutine i at køre med baghjulstræk, forklarer den unge racerkører.

Mikkel Bang Johnsen er noget af en bronzefyr. Tre år i træk er han blevet nummer tre i Yokohame Super Cup. Han skifter nu til DST, og når bilen når frem fra Frankrig, vil han i den kommende sæson stille op i et team, der har hans far, Jonny Johnsen, som chef.

DST-organisationen forventer fortsat at kunne præsentere 20 ildsprudlende supertourisme-biler i den kommende sæson.

Poul Erik Thomsen

Danish Supertourisme


Læs mere om:
  • Martin Vedel Mortensen
  • Mikkel B. Johnsen
  • Ole Petersen
  •