Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

24H Series

YTCC drager til Dubai – eller rettere en af kørerne gør

24H Series 
06/01/16 

Når 24 timers løbet i Dubai skydes i gang næste fredag, så bliver det med en af de kørere som plejer at blande sig helt i toppen af Division 3.
Det drejer sig nemlig om den dobbelte mester Michael Vesthave jr.
 

Han kommer til at indgå som en af de 5 kørere, når Team Sally Racing skal forsøge at kæmpe sig til en plads på podiet. Teamet vandt i 2010 løbet i ørkenstaten,

Dubai 24 timers løbet køres i flere klasser, og Team Sally Racing deltager i den såkaldte A2 klasse, hvor de skal kæmpe mod 12 andre biler, heriblandt andre danske kørere og hold. I alt 23 danske kørere er i skrivende stund tilmeldt løbet!

Team Sally Racing blev nummer 2 i 24H Series i 2015. En løbsserie som blev kørt over 6 weekender, som blev kørt på Dubai Autodrome, Mugello, Zandvoort, Paul Richard, Barcelona og Brno. 2. pladsen blev endda kørt i hus på trods af at teamet ikke stillede til start ved finaleweekenden på den Tjekkiske bane.

24 Timers løbet i Dubai, er starten på en ny sæson, hvor der i 2016 er 7 løbsweekender.

De 4 andre kørere i bilen bliver Peter Obel, Sune Markussen, Steffan Jusjong og Martin Sally Pedersen.


Michael Vesthave jr. deltager normaltvis i YTCC i hans BMW med startnummer 176
(Foto: CNPhoto.dk)

Michael Vesthave jr. har vundet mesterskabet i Division 3 i Youngtimer Touring Car Challenge, eller i daglig tale YTCC, i både 2014 samt 2015. I en BMW 318ti Compact tog han i 2015 titlen med 11 heatsejre ud af 21 mulige.

YTCC er en klasse der er i stor fremgang. Med op i mod 50 startende kørere ved flere af løbene i 2015, har klassen for alvor bidt sig fast som en af de helt store i Dansk Motorsport. Faktisk var successen så stor, at der ved flere weekender blev delt op, så Division 1 (de hurtigste biler) kørte deres løb alene, mens Division 2 og 3 kørte deres løb sammen.

De biler der kører i klassen skal minimum være 15 år gammel, men ellers er der stort set frit slag med hensyn til hvad man vil stille op i, så længe det er en serienær standardbil med plads til mindst 4 personer.

Sæsonen 2016 kommer til at bestå af 7 weekender fordelt på de 4 danske baner samt 2 svenske. Men alt dette kan der læses mere om på YTCC.dk, hvor man også kan finde svar på, hvordan man kommer i gang med at køre, og meget meget mere.


Michael Vesthave jr. bliver en del af Team Sally Racing, som får startnummer 172
(Foto: 24h-series.com)
.

Onsdag den 13. januar er bilerne på banen første gang, hvor den første uofficielle træning køres. Torsdag er der officiel træning samt kvalifikation og natte træning. Og Fredag kl. 11.00 Dansk tid skydes løbet i gang og slutter så lørdag kl. 11.

Officiel træning, kvalifikationen, nattetræningen samt løbet kan følges alle 24 timer på Motors Tv, på Radiolemans.com med kommentatorlyd, eller som live streaming video på www.24hseries.com/live

Kørerforeningen YTCC
Youngtimer Touring Car Challenge

JJ Media


Læs mere om:
  • Dubai
  • 15/01/16 - Dubai - 24H Series
  •      ASETEK SIMSPORTS