Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

18-årig Struerbo tæt på Le Mans

Sportscar racing 
03/01/16 

Struers unge Le Mans håb, Mikkel O. Pedersen, satser stort i 2016
Den 18-årig racerkører fra Struer, Mikkel O. Pedersen, blev i årets løb sat på verdenskortet som en dygtig og stabil racerkører. Den unge dansker dominerede hele sæsonen i Sverige, hvor han sluttede på en flot 4. plads i den skandinaviske Porsche Carrera Cup, under meget svære forhold. Der blev afviklet 7 løb på 7 forskellige racerbaner, som den unge dansker ikke fik en chance for at træne på, inden det gik løs til løbene.
 

Undervejs valgte teamet også at skifte klasse fra Porsche 997 til Porsche 991 selvom den unge racerkører klart førte 997 klassen med 4 sikre sejre. Trods skiftet blev Mikkel O. udnævnt som årets debutant i Sverige, efter den flotte sæson foran mange andre svenske debutanter, som ellers i starten af sæsonen også blev udråbt som store talenter.

Mikkel O. er, trods sin unge alder, en af de mest erfarne kørere i en Porsche Le Mans bil og han har vist, at han har farten til at kunne ligge helt i top, derfor blev han også udtrukket af Porsche, som mulig fabrikskører. Mikkel er i Porsches søgelys og kæmper nu om at få skaffet de sidste sponsorpenge, så han allerede i 2016 vil kunne deltage i Le Mans. Det er mange penge der skal til, men den unge Struerbo tror på det.

Hele året har været over forventning; I toppen af Porsche Carrera Cup, udtrukket af Porsche til Shootout og så, da sæsonen var ovre og Mikkel troede der ikke var mere ræs for i år, blev han overrasket.


Mikkel blev udtrukket af Porsche til Shootout
(Foto: Porsche)

Der kom nemlig en opringning fra Tyskland, om Mikkel ville deltage i Porsche Mobil 1 Supercup der køres med Formel 1. Her skyndte Mikkel O. sig at sige ja tak og rejste dermed en tur til Austin, Texas for at deltage i den sidste afdeling af Supercuppen. Også her viste Mikkel O. stor format. Grundet et frygteligt uvejr fik han kun få omgange under træningen, alligevel formåede den unge racerkører at kører en flot 16. plads i hus trods flere afkørsler.

Mikkel har i år været en af de mest aktive racerkørere i 2015 med vanvittigt 58 gange bag rattet i en Porsche 991 GT3. Det er det der skal til for at kunne blive valgt til Le Mans. Han har farten, erfaring og stabilitet og de store teams ved hvem han er, så nu kræver det kun at budgettet er i orden. Hvis han ikke får samlet nok penge ind, har teamet i Struer heldigvis en plan B. De har en hurtig Porsche 991 GT3 klar til ham og teamkollegaen. Her er der planer om langdistance løb rundt i verden, også 24 timers løbet i Dubai er på programmet, så uanset hvad 2016 bringer, bliver det et spændende racer-år for den unge struerbo.


Mikkel O. Pedersen

Bettina O. Pedersen


Læs mere om:
  • Mikkel O. Pedersen
  •