Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

ACD ProRacing – nyt team med masser af erfaring

Yokohama
SuperCup 

18/12/15 
Yokohama

ACD ProRacing er et nyt teamnavn i Yokohama SuperCup, og det er ikke det eneste der er nyt. Kører og teamejer er stadig Jakob Borum, og bilen er stadig en Honda Integra. I år er det dog ikke den gamle Honda Integra DC2, som Jakob har kørt i de sidste 11 år, men derimod en nyere Honda Integra DC5.
 

Navneændringen fra ProRacing til ACD ProRacing skyldes samarbejdet med Aarhus Container Depot (ACD). Samarbejdet startede i 2015, og udvides nu til sæson 2016.

Ejer og direktør i ACD Rene Laursen begrunder sit engagement i teamet med følgende ord:
”Det er et team der fokusere på det vigtige i ræs. Jakob og hans mekanikere har en evne til at skabe en konkurrencedygtig racer med få midler, og på banen leverer Jakob varen. Samtidig er der altid en god stemning – og så er det jo sjovt at se, at en ikke helt ung herre som Jakob kan udfordre de yngre deltagere i meget dyrere og nyere biler”


Her ses teamets nye bil ”In Action”.

At Jakob er en erfaren herre, der kan finde rundt på de danske baner skyldes både talent og erfaring. I 2016 går han ind i sin 20. sæson i dansk banesport. Jakob debuterede i 1997 i Citröen Saxo Cup, men siden 1998 har han kørt i Honda, og det bliver han nok ved med.


Honda Integra DC5 årgang 2005 – en bil der vil frem i feltet.

Bilen er en Hollandsk bygget Honda Integra DC5 Type R, og den er bygget af Showoff Imports. Den er bygget ”helt rigtigt”, som Jakob udtrykker det. Vil man se mere om bilen, så kan man kigge på hjemmesiden www.projectdc5.com der fortæller alt om opbygningen af bilen. Teamet har købt bilen uden motor, og det betyder, at mekanikerne har været i gang med at flytte motoren fra den gamle Integra over i den nye bil.

”Bilen er allerede nu meget tæt på at være klar til sæsonstart. Motoren er monteret, og den spiller bare, undervognen skal vi ikke rigtig lave noget på udover, at den selvfølgelig skal justeres ind til de danske baner. Heller ikke lakeringen skal der laves om på, så det eneste der mangler er, at alle reklamer skal skiftes ud, så vi kan præsentere vores samarbejdspartnere på bedste vis” fortæller Jakob Borum.

Der er allerede indgået indtil flere samarbejdsaftaler om sæson 2016, og dette vil blive præsenteret sammen med det endelig design af bilen op til sæsonstarten. En ting er sikkert rammerne for at opnå et topresultat i klassen i 2016 er til stede, så det er en sæson hele teamet ser frem til.

ACD ProRacing ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår.

ACD ProRacing
Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Jakob Borum
  •  
     

    Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: