Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Afsløring af årets CHGP plakat 2016

CHGP 
25/11/15 

CHGPDet er en tradition. Den årlige plakat for Copenhagen Historic Grand Prix indkapsler hele essensen af den historiske motorsportsweekend i København, i et fortællende billede. Motivet er betagende og involverende, og samtidig er det med til at iscenesætte det klassiske motorløb den 30.-31. juli på Bellahøj Park.
 

Siden 1996, hvor de historiske racermotorer for første gang kunne høres i Københavns gader, har ”Årets CHGP”-plakat afspejlet indholdet af sensommerens kommende begivenhed. Fra starten i 1996 på brostenene foran Christiansborg Slotsplads, til det nedlagte militærområde på Holmen. Videre igennem Fælledparken og nu til Bellahøj Park, hvor CHGP i 2016 for tredje år i træk, byder entusiaster og publikum velkommen til fartfest for hele familien den 30.-31. juli.

Igennem årerne har CHGP-plakaten båret illustrationer af mange forskellige motiver. De historiske racerbiler er et gennemgående tema, og mens enkelte plakater blot har haft en enlig racerbil som bærende motiv, er de fleste plakater konstrueret med et bærende hovedmotiv suppleret af andre tillægsmotiver i baggrunden.

Den eventyrlige sølvfarvede racer på årets CHGP plakat, er en Auto Union Type D-racer fra 1939, hvis forhistorie er ligeså fascinerende, som raceren er uvurderlig.


Som vanlig har Copenhagen Historic Grand Prix udarbejdet en flot CHGP plakat, som en hyldest til det historiske motorløb den 30.-31. juli på Bellahøj Park
(Grafik: www.gekkographic.dk)

En af de grundlæggende virksomheder til Audi, Auto Union, blev af mange anset som det andet Silver Arrow team der, sammen med Mercedes-Benz, var toneangivende i international motorsport i 1930'erne, frem til anden verdenskrig brød ud.

Audi Tradition, der i dag varetager mærkets historiske arv, fortæller, at der er fem originale Auto Union racere tilbage i verden. Denne 1939 model var specielt modificeret med to kompressorer i stedet for den sædvanlige ene, og vandt i 1939 både det franske og tjekkoslovakisk Grands Prix, takket været 485 hk fra en 12-cylindret motor og en, for dengang, ganske fascinerende tophastighed på 330 kilometer i timen.

Manden bag rattet er et andet ikon. Nemlig den ni-dobbelte danske Le Mans-stjerne Tom Kristensen, der arbejder i kulissen for at give sit bidrag. I kraft af sin rolle som ambassadør for Copenhagen Historic Grand Prix, har Tom Kristensen siden 2007 skabt kendskab og interesse blandt kollegaer i international motorsport for et af verdens få rigtige byløb, for historiske racerbiler og klassiske sportsvogne.

Årets CHGP plakat indeholder desuden en reference til de mange andre historiske motorklasser, der kører væddeløb til arrangementet, herunder Formula Junior og den danske DTC-serie, hvis buldrende amerikanske racerbiler fuldender oplevelser af motorløb fra ”dengang far var dreng”, og til nu.

Plakaten kan købes i vores webshop på www.chgp.dk

Info om kunstneren: Martin Nielsen er uddannet illustrator og grafisk designer fra Danmarks design skole. De sidste 16 år har Martin Nielsen, sammen med sin partner Charlotte Lund Nielsen, opbygget egen tegnestue. Se mere på www.gekkographic.dk.


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 31/07/16 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS