Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Young Driver AMR slutter WEC sæsonen med en fjerdeplads

FIA WEC 
24/11/15 

World Endurance ChampionshipMarco Sørensen hurtigste GT kører i sæsonfinalen
Young Driver AMR sluttede debutsæsonen i GTE Pro klassen af FIA World Endurance Championship med en fjerde plads ved sæsonfinalen i Bahrain. Den rent dansk line-up med Marco Sørensen, Nicki Thiim og Christoffer Nygaard, missede en podieplacering med en margen på kun 5,9 sekunder, efter seks timers racerløb i deres Aston Martin Racing indsatte Young Driver AMR-Aston Martin Vantage GTE.
 

"Vi ville gerne have afsluttet sæsonen på podiet, men i sidste ende gik vores strategi ikke som planlagt," sagde Young Driver AMR's Jan Struve. "Det var en hård sæson, men det var godt at vi igen var konkurrencedygtige, her ved det sidste løb.


(Foto: Drew Gibson)

Eftersom deres GTE Pro Aston Martin fik lov til at køre det sidste løb med samme ydelse som ved starten af sæsonen, var Aston Martin # 95 igen i stand til at kæmpe om podieplaceringer, hvilket absolut ikke var tilfældet i de tidligere løb. Under kvalifikationen, satte Sørensen den hurtigste omgangstid i klassen. I den første del af løbet, kørte Young Driver AMR's Aston Martin i anden position og tog kort føringen for en enkel omgang. Pitstop-strategien viste sig ikke at fungere og den danske trio måtte tage et ekstra pitstop, som endte med at koste en podieplacering.

"Det sluttede som et meget tæt løb," siger Struve.
"Endelig, efter et par rigtigt hårde weekender, fik vi den ekstra performance og mere motorkraft. Som et resultat, reducerede vi afstanden til vores konkurrenter. Holdet og alle kørerne gjorde igen et fantastisk job, desværre var vi uheldige med vores strategi. Ikke desto mindre var det godt at se os som konkurrencedygtige igen. "

I deres debut sæson i GTE Pro klassen, den ypperste klasse i international GT racing, kunne Young Driver AMR afslutte alle de løb som de deltog i, og erobrede en pole position i sæson-åbningen på Silverstone. Young Driver AMR sluttede på en sjette plads i LM GTE Pro Endurance Trophy for hold. Sørensen og Nygaard, der kørte Aston Martin # 95 i alle de syv runder holdet deltog i, sluttede sæsonen på ottende pladsen i FIA Endurance Trophy for GT kørere.

www.youngdriver-amr.com


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Marco L. Sørensen
  • Nicki Thiim
  • Sakhir
  • 21/11/15 - Sakhir - FIA WEC - FIA VM
  •