Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Fjerde guldmedalje til Kenneth Madsen og Henrik Dernoff

DM Rally 
03/11/15 

For fjerde gang i træk kunne Kenneth Madsen/Henrik Dernoff (Ruds Vedby/Ringsted) i fællesskab sikre sig et sæt guldmedaljer i Danmarksmesterskabet i rally. Det skete ved Rally Denmark, der i weekenden blev kørt i det midtjyske, og her fik Suzuki-mandskabet med en andenplads i divisionen tilstrækkeligt med point til, at de efter løbet atter kunne få hængt Danmarks Idrætsforbunds guldmedaljer om halsen
 

”Det var en anden type motorløb end det, jeg er vant til, for jeg har det bedst med at træde højrefoden helt ned,” siger Kenneth Madsen. ”Men den opgave, vi fik af teamet, fulgte Henrik og jeg til punkt og prikke, og vi fik det Danmarksmesterskab, vi kom efter.”


Med en tilpas stor sikkerhedmargen kørte Kenneth Madsen og Henrik Dernoff et nyt Danmarksmesterskab hjem.

Kenneth Madsen/Henrik Dernoff var et point bagefter i tabellen før starten på finaleløbet. De skulle derfor ikke blot gennemføre Rally Denmark, men også slutte foran deres rivaler for at sikre sig deres fjerde fælles sæt guldmedaljer.

”Det er svært at køre et løb, hvor man skal køre taktisk, men Henrik og jeg fandt en god rytme alligevel,” siger Kenneth Madsen. ”Om lørdagen prøvede vi at slappe af, så vi ikke gjorde noget dumt, men det blev for akavet, og så var det næsten mere farligt. Vi fandt til sidst et fornuftigt tempo og så fulgte vi det til mål. Det blev den rigtige afslutning på året med en andenplads i klassen og så et Danmarksmesterskab.”

”Jeg ved godt, at det efter vores afkørsel sidste gang lidt var min egen skyld, at vi skulle køre taktisk, og det var der vist ikke ret mange, som troede på, at jeg kunne gøre. Men der ville helt sikkert have været mange, som havde stået og grinet ad os på sidelinjen, hvis vi var endt på en mark og ikke kunne komme videre, men det gjorde vi ikke. Vi løste opgaven og tog et nyt sæt guldmedaljer.”

Suzuki Motorsport var ved Rally Denmark ikke kun repræsenteret ved Kenneth Madsen/Henrik Dernoff. Teamchef Anders Lysen (Sorø) var for første gang i denne sæson til start i et DM-rally. Det skete ikke blot i en nybygget Suzuki Swift Maxi 2000, men også med en ny co-driver, Karsten Isaksen (Egtved).


Det blev til et godt DM-comeback for Anders Lysen.

”Det er altid spændende at køre en ny bil. Men det gik over al forventning, og alt fungerede som det skulle, selv om det var svære odds,” siger Anders Lysen.

”Det var en ny bil, og så skulle jeg køre i mørke med en ny co-driver. Da vi kørte fra startstedet, havde jeg ikke kørt fem kilometer i bilen, og det at køre i mørke har aldrig rigtigt været min stærke side. Jeg kørte med en ny andenkører, men Karsten er rigtig dygtig, og der gik ikke lang tid, inden vi havde lært hinanden at kende og begyndte at arbejde godt sammen. Vi skulle også lige finde nogle bremsepunkter, men jeg synes, at det var en rigtig god og en rigtig lærerig weekend.”

Slutfacit for Anders Lysen/Karsten Isaksen blev en tredjeplads i klassen ved Rally Denmark, og nu forestår der kun en udfordring mere for Suzuki Motorsport.

”På lørdag drager jeg til Kolding for at starte i landsfinalen i Yokohama-mesterskabet,” siger Anders Lysen. ”Det bliver i min nye Suzuki, og det glæder jeg mig til.”

Suzuki Motorsport


Læs mere om:
 • Anders Lysen
 • Henrik Dernoff
 • Karsten Isaksen
 • Kenneth Madsen
 • Suzuki Motorsport
 • Ans
 • 31/10/15 - Ans - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: