Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Rosberg sejrer i Mexico

Formel 1 
01/11/15 

Dobbeltsejr til Mercedes
Hvis man leder efter overraskelser i dagens Formel 1 løb, kommer man til at lede længe. Det, der kommer tættest, er måske at ingen Ferrari fik point i dag, mens de to Red Bull racere faktisk klarede sig udmærket på den genopstandne bane i Mexico City. Til gengæld var der så god stemning på banen, at man kunne mærke den hjemme i stuerne.
 


Hjemmebanehelten Perez
(Foto: Forcia India)

Der var fire nøglepunkter i Rosbergs sejr i dag. Den første var starten med det længe stræk op mod første sving. Her holdt Rosberg på, fik en bedre start end han har fået længe og placerede sig rigtig på banen. Første sving var hans - og der fik han lagt grunden til sin sejr.

Anden punkt var første pitstop. Rosberg var først inde og måtte følgelig overlade føringen til Hamilton. Det plejer at være Hamiltons speciale, at trykke speederen i bund og knalde et par omgangstider af, og på den måde få mere ud af pitstoppet end friske dæk. Men dennegang lykkedes det ikke, Rosberg var straks hurtigere og tog føringen tilbage mens Hamilton var i pit.

Det tredie nøglepunkt var Mercedes andet dækskifte. De havde ellers bestemt sig for kun at stoppe en gang, men efter at have tjekket det første sæt dæk besluttede teamet sig for at ændre på strategien. Først kom Rosberg ind, og så var det Hamiltons tur. Men han ville ikke - han havde svært ved at se hvorfor han skulle ind - de dæk han kunne se på sin bil så ud til at være i fin form. Hvorfor skulle han så skifte. Så i stedet for at køre ind, kørte han videre og efterlod en flok mekanikere med fire hjul og ingen bil. Det fik Mercedes bosserne til skrue bissen lidt på. Først kom en melding om at det var af sikkerhedsårsager - sliddet var for stort - dernæst kom en der en direkte ordre, om at køre i pit - punktum! Så det gjorde Hamilton og Rosberg kom igen i front.

Så skulle der ikke have været mere, men Sebastian Vettel savnede åbenbart opmærksomhed og valgte at køre lige ud i et sving fremfor at dreje. Et ordentligt tryk med snuden i barrieren og Ferrari raceren stod stille. Det betød Safety Car på banen, mens bilen blev fjernet og sikkerhedsbarrieren genetableret. For rigtig mange betød det at dækkene skulle skiftes, for Mercedes betød det bare at bilerne kom tæt på hinanden. Og det er så det fjerde punkt i Rosbergs sejr. Han fik Hamilton i nakken igen, men holdt hovedet koldt, da starten gik og fik opbygget et forspring igen. Der var dog lige en enkelt episode mod slutningen hvor han røg af banen, mens det var cirka samtidig som også Hamilton lavede en lille kørerfejl.

Rosberg vandt løbet i ganske overlegen stil. Hamilton forærede ikke noget væk, men omvendt gav han sig måske også kun 98 procent mod slutningen - de sidste par procent er nok svære at stampe op ad jorden, når man har vundet VM.

Bottas blev 3'er efter en hurtigt overhaling af Kvyat, da SC forlod banen igen. Ricciardo i den anden Red Bull blev nr. 5 og var overraskende afdæmpet og uden egentlig mulighed for at true Kvyat i løbet. Måske var det, det lille sammenstød Ricciardo havde med Vettel på første omgang der hæmmede ham lidt i løbet. For Ricciardo skete der ikke meget i selve situationen, men for Vettel var det mere alvorligt. Han punkterede og måtte en tur i pit og havde derefter travlt med suse forbi alle mulige og umulige kørere - indtil han altså susede af banen.

Massa blev nr. 6 - og blev fulgt at de to Force India racere - om hvem rygtet insisterer på at de i næste sæson kan skifte navn til Aston Martin - med Hülkenberg foran den lokale helt Perez. Mexicaneren havde rigtig slidte dæk på de sidste omgange, men et pitstop ville koste for mange placeringer, og til hans ros skal sige, at han faktisk ikke mistede placeringer, selvom dækkene var slidte.

På 9. pladsen kom Verstappen, og efter Grosjean snuppede 10. pladsen selvom Maldonado pressede på mod slutningen. Blandt de, der ikke nåede i mål finder vi blandt andet Alonso, der måtte udgå allerede på første omgang med en motorfejl. Kimi Raikkonen havde, igen, et sammenstød med Bottas, dennegang kostede det baghjulsophænget på Ferrari'en. Og udover Vettel, var det også Nasr, der udgik med bremseproblemer.

Løbet var ikke superspændende, men omgivelser var klar til fest. Publikum var i høj stemning og der var en fest på tribunerne. Sejrskammelen vendte ud mod publikum og bilerne blev ikke parkeret i pitten, men foran tribunerne. Der var et par småting nogle arrangører i Europa kunne lære lidt af.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Autódromo Hermanos Rodríguez
  • 01/11/15 - Autódromo Hermanos Rodríguez - Formel 1
  •