Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Steen Andersen atter bedst i Gruppe N

DM Rally 
01/11/15 

Brøndbykøreren treer i finalen i DM i rally
Rallykøreren Steen Andersen fra Brøndby beviste i weekenden endnu en gang, at han er en af landets bedste rallykørere.
I Danboring Rally, som med start og mål i Ans var sidste løb til danmarksmesterskabet i rally, kørte Steen Andersen sin Mitsubishi Lancer Evo X ind på løbets samlede tredjeplads.
 

Desuden var han atter bedst af de mange Gruppe N-biler fra Danmark, Tyskland og Holland, denne gang med sin faste codriver Iben Louring fra København i navigatørsædet.


Steen Andersen og Iben Louring lynskudt på natetapen i Danboring Rally i deres Mitsubishi Lancer, hvor de blev nr. otte.
(Foto: Michael Eisenberg)

"Det var fine hastighedsprøver, meget sværere end dem, vi er vant til, og som krævede et godt samarbejde i bilen. Jeg fik virkelig lyst til at køre rally igen, for her var der ægte udfordringer," sagde en glad Steen Andersen ved målet i Ans.


I løbet af lørdagens 10 hastighedsprøver kørte Steen Andersen og Iben Louring deres Mitsubishi Lancer op gennem feltet, og på allersidste prøve lykkedes det dem at køre tredjepladsen hjem
(Foto: Michael Eisenberg)

I Danboring Rally måtte Steen Andersen dog endnu en gang erkende, at en Gruppe N-bil ikke kan hamle op med de hurtige R5-biler fra Peugeot og Citroën, som besatte løbets to forreste pladser. Men på rallyets sidste hastighedsprøve, den såkaldte powerstage, som giver ekstra point til de tre hurtigste, kørte han inden for samme sekund som de to overlegne R5-biler.

"Det handlede om at kunne køre bil, og i løbet af lørdagen kørte jeg mig for alvor varm. På de tre sidste hastighedsprøver gav jeg næsten alt, hvad jeg har i mig, og det gav så også et fint resultat" vurderede Steen Andersen.

Det var kun anden gang i år, at Steen Andersen stillede op i et løb til DM i rally, og i de to løb er han blevet nummer to og tre generelt. Han har koncentreret sin indsats om hollandske rallyer og har desuden været hurtigst af alle i det hjemlige Yokohama Mesterskab Øst, en prestigefyldt serie bestående af fire rallysprint.


I Danboring Rally beviste Steen Andersen atter, at han er blandt landets bedste rallykørere
(Foto: Michael Eisenberg)


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Iben Louring
  • Steen Andersen
  • Ans
  • 31/10/15 - Ans - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: