Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Stor spænding i Rally Denmark

DM Rally 
29/10/15 

Der bliver masser af spænding ved weekendens Rally Danmark, som får base i Ans, og som foregår i området mellem Viborg, Kjellerup, Hammel og Langå. Der bliver spænding på de i alt 14 hastighedsprøver, hvor løbet skal afvikles. Men der hersker også stor spænding i de fire divisioner, hvor der kæmpes om Danmarksmesterskaberne i rally.
 

Intet er nemlig afgjort på forhånd. Det bliver således udfaldet af Rally Denmark, som i sidste ende bliver afgørende for, hvem der lørdag aften i Ans Idræts- og Kultur Center får Danmarks Idræts Forbunds guldmedaljer hængt om halsen.


Hjemmebane - og dermed opbakning fra de lokale - har Christian Jensen og Freddy Pedersen. De er bagud på point, men kæmper for en ny titel.

I den hurtige 4WD-division står kampen mellem Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, og Ib Kragh/Mie Petersen, Juelsminde/Horsens. Det gjorde den i øvrigt også sidste år, hvor sidstnævnte mandskab på en af fredagens aftenprøver havnede i en å i udkanten af Vindum Skov.

”Jeg har lovet mine servicefolk, at vi ikke skal arbejde om natten denne her gang,” siger Ib Kragh. ”Rallyet bliver ikke vundet på prøve 1, men man kan tabe det på prøve 1. Det gælder om at tænke sig om.”

Ib Kragh/Mie Petersen fører aktuelt DM-kampen. De har et forspring på fire point til Christian Jensen/Freddy Pedersen, som bogstaveligt talt er på hjemmebane.

”Det betyder, at der er mange, som er ude at kikke på. Og det er med til at gøre én glad,” siger Christian Jensen. ”Ans er en lille by, men den er stor, når der er noget lokalt, som skal bakkes op om. Men jo, der er altid et pres, når man kører på hjemmebane, men jeg plejer at køre bedst under pres, og det håber jeg også på at kunne gøre denne her gang.”


Anders Rygaard og Johnni Christensen har et trumfkort i hånden. Gennemfører de Rally Denmark, er de mestre.

Stor spænding er der også i 2WD-divisionen for biler over 1600 cm3. Her er gælder det groft sagt om at komme først i mål, hvis man vil være Danmarksmester, for det er kun et point, som adskiller Carsten Jensen/Michael Fasterholt, Holstebro/Billund, og Kenneth Madsen/Henrik Dernoff, Ruds Vedby/Ringsted. Dagsformen bliver derfor afgørende.

I 2WD-divisionen for biler under 1600 cm3 er Kim Madsen/Anja Posorski, Slagelse/Rødding, favoritter. Men de viste selv ved forrige DM-rally, at alt kan ske. For to uger siden havde de muligheden for at sikre sig guldet på forhånd, men en afkørsel betød, at Simon Larsen, Nykøbing Falster, kunne hale ind på dem. Sammen med sin co-driver – Carina Møller, Herlev – har han en ny mulighed for ende i toppen af tabellen.

I divisionen for de utunede biler – de såkaldte gruppe E-biler – skal Anders Rygaard/Johnni B. Christensen, Korsør/Støvring, blot fuldføre for at blive mestre. Men det har de ikke gjort i alle årets løb, og i det løb, de ikke fuldførte, vandt Gert Marboe/Michael Gammelgaard, Tølløse/Tune, divisionen. Og det er netop dem, som har muligheden for at frarøve dem guldet.

www.rallydenmark.dk

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ans
  • 31/10/15 - Ans - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: