Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Rally Denmark kan opleves seks steder i Midtjylland

DM Rally 
28/10/15 

Fredag og lørdag kommer Midtjylland til at stå i rallysportens tegn. Her afvikler Kjellerup og Omegns Motorklub den anden udgave af Rally Denmark, der er finale i bl.a. det nordeuropæiske mesterskab og Danmarksmesterskabet i rally. Og der bliver masser at se på for motorsportsfans.
 

Hele seks steder i Midtjylland vil man kunne opleve de henved 70 startende mandskaber i Rally Denmark.

Fredag aften foregår tingene mellem Rødkærsbro og Viborg, hvor der køres en 17 kilometer lang, gennemgående hastighedsprøve i bælgravende mørke.


Jonas Aagaard fra Aptrup ved Hammel kommer nærmest på hjemmebane ved Rally Denmark. To af de seks hastighedsprøver, der skal afvikles, foregår nemlig vest for Hammel.

Der indledes med at køre fra Sønder Rind til Vinkel ad Brandstrupvej, Vindumvej, Duelundvej, Fårupvej, Vindumvej, Teglværksvej, Stenhusevej, Sdr. Rind Vej, Horsdalsvej, Vinkelhedevej og Sortmosevej. Bilerne sendes afsted i denne retning to gange – første gang klokken 19.21, anden gang en halv time senere. Klokken 21.49 sendes deltagerne så afsted i den modsatte retning. Også her sker det to gange.

Lørdag formiddag afvikles der to hastighedsprøver i området mellem Fårvang, Gjern og Hammel.

Den første hastighedsprøve starter ved Sporup, hvor der køres ad Sporuplundsvej, Røgenvej, Lyngbyvej og Mølhaugevej til Dalby. Der startes henholdsvis 8.23 og 10.10. Den anden hastighedsprøve starter vest for Hammel, hvor deltagerne skal køre ad Søbygårdsvej, Skovladen og Futtingvej til Futting, hvorfra der fortsættes mod Grølsted, inden der køres ad Grølstedgårdsvej, Holtlundsvej og Skorupgårdsvej til Fårvang. Starttidspunkterne er 8.51 og 10.38.


I foråret forberedte flere deltagere sig til hastighedsprøven ved Borre. Her er det Jacob Jensen/Claus Kammersgaard, som kæmper med om medaljerne i 2WD-divisionen op til 1600 cm3.

Rally Denmark afgøres lørdag eftermiddag af tre hastighedsprøver, der begge skal køres to gange. De er placeret henholdsvis nord for Kjellerup, øst for Ans og syd for Ulstrup.

På sidstnævnte hastighedsprøve sendes deltagerne afsted dels 12.27, dels 14.52. Der køres ad Dejehøjvej til Kræmmervejen, hvor bilerne bogstaveligt talt vil være flyvende. I Vellev vender deltagerne og kører ad Forten, Lådnehøjvej og Kragelundvej til målet i Hvorslev.

Løbets 10. og 13. hastighedsprøve går fra Borridsø via Hesselbækvej, Boballevej og Bakkevej til Borre, som forlades ad Grådalsvej i retning mod målet i Vejerslev. Starttidspunkterne her er 12.55 og 15.20.

Den allersidste hastighedsprøve er nærmest en rundbane beliggende nord for Demstrup. Den går ad Gammel Skolevej, Almindvej, Silkeborgvej, Højmosevej og Marsvinslundvej. Første gang bilerne sendes afsted her er 13.33. Anden gang er 15.58, og her kommer det til at gå stærkt. Så tæller hastighedsprøven nemlig som såkaldt power stage, der udløser bonuspoint til Danmarksmesterskabet.

Rally Denmark har rallycentrum i Ans Idræts- og Kultur Center, hvor vinderne forventes at komme over målrampen lørdag eftermiddag klokken 16.30. Her vil man fra fredag middag også kunne købe program og rallypas, som gælder til alle 14 hastighedsprøver. Det er ligeledes muligt at bestille rallypasset på rallydenmark.dk, hvor det også er muligt at se oversigtskort over de enkelte hastighedsprøver.

www.rallydenmark.dk

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ans
  • 31/10/15 - Ans - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: