Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Historisk Rally Team Mejer er klar til at kæmpe om de sidste mesterskaber i 2015

DM Rally 
28/10/15 

Historisk Rally Team Mejer er klar med to biler til Rally Denmark
Både Kurt Mejer/Vagn Aage Hansen, samt Heino Mejer/Bo Mølgaard er helt klar, når det internationale Rally Denmark fredag aften, den 30. oktober skydes i gang med rallycentrum ved Ans Idræts og Kulturcenter i Ans.
 

Rally Denmark er finalen i flere internationale turneringer, bl.a. West Euro Rally Cup, som består af seks løb fordelt på to hollandske, to tyske og et belgisk løb og så altså Rally Denmark. Kurt Mejer og Vagn Aage Hansen har her store muligheder for at komme til tops. Samtidig er Rally Denmark finaleløbet for alle danske mesterskaber under Danmarks Idrætsforbund. Her har Heino Mejer og Bo Møllgaard store muligheder for at køre det danske mesterskab hjem til Horsens.


Kurt Mejer i Rally Denmark 2014
(Foto: Historisk Rally Team Mejer)

Kurt Mejer og Vagn Aage Hansen satser på topplacering WERC
Før sidste afdeling af West Euro Rally Cup, er der næsten dødt løb i toppen.
Kurt Mejer og Vagn Aage Hansen ligger på 2. pladsen, kun et halvt point efter Axel Schütt og Klaus Finke fra Tyskland.
Der er hård konkurrence i toppen af turneringen, og med deltagelse af meget hurtige teams fra henholdsvis Norge og Holland, er der lagt op til en hård dyst på de 14 hastighedsprøver, hvoraf de 4 køres fredag aften.

Heino Mejer og Bo Møllgaard forfølger succesen fra Bygholm Rally
I forrige weekend tog Heino Mejer og Bo Møllgaard flere pokaler med hjem.
De kørte sig i Bygholm Rally til det danske mesterskab i minirally for historiske biler over 2000 ccm. De vandt det historiske mesterskab i Mini Rally Syd-turneringen, og de kørte sig til en flot, flot 4. plads af samtlige deltagere, i biler der burde være langt hurtigere.
Førstepladsen i historisk mini rally, vil de gerne gentage i det officielle danske mesterskab i rally for historiske biler.
Rally Denmark er sidste afdeling af mesterskabet, og hvis alt flasker sig, kan en placering i top 3 resultere i endnu et mesterskab til Horsens.


Heino Mejer på de regnvåde veje i Bygholm Rally DM5 2015
(Foto: Brian Juel)

I alt 170 km udfordrende hastighedsprøver
Af Rally Denmarks totale længde på ca. 480 km., er der fredag aften ca. 70 km hastighedsprøver, og ca. 100 km i løbet af lørdagen. Der er lagt op til det længste rally i Danmark i 2015. Området omkring Ans er kendt for de meget udfordrende smalle og mange steder kuperede veje, så forberedelserne med gennemkørsel om fredagen er en vigtig del af dette rally. Ikke blot bilerne skal være 100% klar. Kører og co-driver bliver sat på årets prøve. Udholdenhed er nøgleordet for både de tekniske og personlige ressourcer.

Begge mandskaber er spændte på fredagens kørsel i mørke
Både Kurt Mejer og Heino Mejer er meget spændte på Rally Denmarks start fredag aften.
I 2014 startede Rally Denmark i tæt tåge, og i år lyder de foreløbige vejrudsigter på en del regn i løbet af aftenen.
Regn kombineret med mørke er en vanskelig disciplin, og der vil helt sikkert være store udfordringer hvis vejrudsigten holder.
Som Kurt Mejer og Heino Mejer samstemmende siger, ”det handler om at køre med hovedet, og ikke kun med højre foden, når der er vand på vejene” – ”Vi skal i gennem løbet med en fornuftig placering, og lade de andre lave de fejl der skal laves”.
Vi ønsker begge at hive de respektive mesterskabspokaler med hjem til pokalskabet.

Viggo Johansen
rallypics.dk


Læs mere om:
  • Heino Mejer
  • Kurt Mejer
  • Ans
  • 31/10/15 - Ans - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: