Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Afgørelsens time for Peugeot Total Dealer Team DK

DM Rally 
26/10/15 

Det bliver afgørelsens time for rallysporten i almindelighed og Peugeot Total Dealer Team DK’s to mandskaber i særdeleshed, når der i weekenden køres Rally Denmark med base i Ans. Christian Jensen og Freddy Pedersen fra Ans og Bjerringbro har mulighed for at generobre deres DM-titel i 4WD-divisionen fra sidste sæson, mens Kim Madsen fra Slagelse også kan score et dacapo. Denne gang kan han nemlig tage mesterskabet i 2WD-divisionen op til 1600 cm3 med sin co-driver Anja Posorski fra Rødding.
 

”Freddy og jeg har en klar strategi for løbet, og det er at vinde. Der er ikke så meget at tænke over. Det er bare at blive nummer 1. Det skal vi blive, og det er også det, vi kører efter,” siger Christian Jensen.


Christian Jensen og Freddy Pedersen er på hjemmebane, men skal slå deres værste konkurrenter for at tage en ny titel
(Foto: rallypics.dk)

Chaufføren i den hurtige Peugeot 208 T16 er dog godt bekendt med de udfordringer, som Rally Denmark kommer til at byde på. Der skal dels køres i mørke fredag aften, dels på veje, der kan være fedtede med blade og regnvand.

”Det er en årstid, hvor der er mange ting, som kan spille ind, men det er ens for alle. Det gælder om at ramme dagen og have det held med, man skal have for at vinde motorløbet,” siger Christian Jensen.

”Vejret ændrer ikke noget for os. Vi sætter os op til, at vi kommer for at få en sejr. Der er egentlig ikke den store forskel i forhold til andre løb, men jo, der kan ske meget. Men vi vil ikke køre taktisk. Vi vil vinde!”

Mens Christian Jensen og Freddy Pedersen skal i offensiven og slutte foran deres værste rivaler Ib Kragh og Mie Petersen, hvis de skal generobre deres DM-titel, så er Kim Madsen og Anja Posorski i den situation, at de fører den lille 2WD-division med deres Peugeot 208 R2. De behøver ikke at vinde divisionen for at blive Danmarksmestre.

”Jeg har ikke en plan klar. Men jeg får en klar – men jeg tror, at jeg justerer den undervejs afhængig af, hvordan det kommer til at foregå i mørket og hvordan vejret er på dagen. Anja og jeg har en god mavefornemmelse af løbet, og vi går også til løbet med krum hals for at få de point, som skal til for at blive mestre,” siger Kim Madsen.


Kim Madsen og Anja Posorski har gode kort på hånden for at kunne sikre sig Danmarksmesterskabet i 2WD-divisionen op til 1600 cm3
(Foto: rallypics.dk)

Kim Madsen og Anja Posorski er som minimum sikre på at få andenpladsen i 2WD-divisionen op til 1600 cm3. Kun Simon Larsen kan slå dem.

”Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ville satse hele butikken. Simon har jo alt at vinde og intet at tabe. Jeg kan godt tåle, at han er foran, men jeg skulle helst ikke have flere foran,” indrømmer Kim Madsen. For divisionen er nemlig meget hård.

”Der bliver virkelig kamp i divisionen, for der er ingen pladser, som er sikre endnu. Vi kæmper om guldet, men tredjepladsen er der to hold, som kæmper om – Jacob Jensen og Jesper Bisted. Begge vil sikkert give det bedste. Der kan absolut ikke lurepasses. Der skal findes et højt tempo. Et højt tempo vel at mærke uden at satse hele butikken.”

Peugeot Total Dealer Team DK


Læs mere om:
 • Anja Posorski
 • Christian Jensen
 • Freddy Pedersen
 • Kim Madsen
 • Ans
 • 31/10/15 - Ans - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: