Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Sæsonen sluttede i en jordvold

DM Rally 
20/10/15 

Dette skulle have været en sæson afslutning med armene hævet højt over kroppen, men kampen om førstepladsen i klassen på dagen, forsvandt i et hurtigt øjeblik, i en jordvold, i et vinkel højre sving – udramatisk og alligevel dramatisk.
 

Til DM5/Bygholm Rally i Horsens var Thorben Nielsen klar på opgaven med hans Renault Twingo, sammen med codriver Mette Felthaus ville han slutte året godt af med en god slutspurt, og efter de to første prøver gik det over stok og sten, tiderne var helt i top.

MEN, på løbets tredje hastighedsprøve der sluttede sæsonen med et, i en vold, Twingoen stoppede bravt, og Thorbens sæson sluttede med et, han kom på sygehuset med brud på tredje lændehvirvl, dette koster 3-4 måneder i helt ro, noget der ikke ligger til Thorbens natur, altså det at skulle holde sig helt i ro.

Mette Felthaus slap billigere, med blå og gule mærker og et ømt karosseri (krop), og Thorben har efterfølgende evalueret hvad som der skete, og der er en kombination af en fejnote, hastigheden, den våde og kolde asfalt, og en lille ’skjult’ top kort inden vinkelsvinget.

Kører man i en Micro Cup bil eller i en WRC bil, så er 80 km/t det samme, og dermed gør et lige ondt at stoppe så hurtigt fra X km/t til 0 kmt/t – der er der mange kræfter på spil, og det gør nas.

Nu skal Thorben så lige holde sig i ro, og følge lægernes anvisninger, lidt ligesom at lytte efter sin codriver, og så bliver han klar igen til næste sæson.

Allan Post
Foto: Allan Post og Knud Nielsen m.fl.


Læs mere om:
 • Horsens
 • 17/10/15 - Horsens - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS