Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

DIF Danmarksmesterskabs bronze til Omotorsport

Yokohama
1600 Challenge 

20/10/15 
Yokohama

Det blev til en flot Bronzemedalje til Brian Johannesen og Omotorsport i Yokohama 1600 Challenge, efter en kanon finaleweekend.
DIF Danmarksmesterskabet er blevet kørt over 7 afdelinger fordelt på de 3 danske racerbaner, og 6 måneder efter sæsonstarten på FDM Jyllandsringen, skulle finalen køres på Padborg Park i det sønderjyske.
 

Forud for weekenden lå teamet på en pointmæssig delt 2. plads, men der er den specielle regel i klassen, at man skal trække sine 2 dårligste resultater fra, når sæsonen er omme. En regel som så ud til at koste Brian dyrt, da han havde været utrolig konstant gennem hele sæsonen indtil nu, og scoret rigtig gode point i samtlige heats. Så på den konto indtog han en 5. plads med et stort spring op til 1. pladsen.


(Foto: CNPhoto.dk)

Alligevel drog teamet til Padborg Park med oprejst pande. Som den eneste af titelkandidaterne kørte Brian Johannesen helt uden succesballast, hvilket forhåbentlig ville hjælpe henover weekenden.

Træningen lørdag formiddag blev kørt på en kold men tør bane, hvor det blev til 8. bedste tid ud af de 28 kørere.

Derfor valgte teamet at lave justeringer på bilen forud for kvalifikationen, for at finde den sidste nødvendige fart til at komme længere frem.

Og længere frem det kom han. I kvalifikationen satte køreren fra Låsby en kanon tid, og tog karrierens allerførste Pole Position!

Godt nok kører han uden succesballast, men bilens grundvægt inklusiv kører ligger allerede 70kg over minimumsvægten – så han kører populært sagt faktisk altid rundt med 70kg succesballast i bilen!

At han så stadig kan køre hurtigere end alle konkurrenterne er derfor endnu mere imponerende.

Derfor var det også med spænding at den koksgrå Peugeot 207 med nummer 66 trillede ind i første startbås søndag formiddag til heat 1.


(Foto: CNPhoto.dk)

Det blev til en rigtig god start, og da der samtidig var noget tumult nede bagved, havde han pludselig et kæmpe forspring til forfølgerne.

Desværre kom der safetycar, så hele forspringet forsvandt igen.

Men da løbet endelig blev givet frit igen, kunne han igen trække fra feltet og efter 10 omgange køre over målstregen som første mand, for første gang i hans asfaltbanekarriere. En kæmpe forløsning for hele teamet. Da han samtidig nu var blot få point fra føringen i mesterskabet, gav det virkelig en tro på at miraklet kunne ske i heat 2.


(Foto: CNPhoto.dk)

Den 1. plads betød dog samtidig 8. startposition til heat 2, hvilket ikke just var optimal, når de nærmeste konkurrenter alle startede længere fremme i feltet.

Alligevel kom ham rigtig godt afsted og forsøgte alt hvad han kunne med at kæmpe sig længere frem i feltet. På første omgang tabte han dog en del placeringer, da 2 forankørende spandt rundt midt på banen, og Brian derved måtte undvige det bedste at han havde lært.

Da de 12 omgange var gået, rakte det til en 6. plads i det tætte felt, hvilket desværre ikke var helt nok til at kunne tage titlen. Til gengæld blev 3. pladsen i mesterskabet kørt hjem med 1 points forspring til 4. pladsen – og det er jo nok!

Sæsonen blev sluttet af som den kører, der har scoret flest point, men på grund af smid væk reglen, blev det altså til bronze. Men stadig et super resultat for teamet.

Teamet vil gerne sende en kæmpe tak til alle de sponsorer som har gjort det muligt at kæmpe med helt i front af DIF Danmarksmesterskabet.

I alfabetisk rækkefølge:
Bruno Hansen Motorsport
HERA
Poulsen Transport
Scanvo
Sannes MC Shop – Bikers choice
Søhøjlandets Malerforrretning


(Foto: CNPhoto.dk)

Først har kører Brian Johannesen lidt at sige, her nogle dage efter triumfen:

"Jeg sidder stadig og funderer, og har stadig ikke helt fattet at ambitionerne er lykkedes for os i år. Men jeg er en stolt kører, over at kunne takke af på en 3. plads, så tæt som klassen har været i år.
Det kræver et stærkt hold af sponsorer, som tror på teamet og på mig som kører, for at få sæsonen til at nå sammen.

En stor tak for at I har troet på Omotorsport og mig, i vores engagement i år.
Jeg glæder mig til at køre for jer næste år - og give den max gas!
Mekanikerne kan tage en stor ære af sæsonen. De har formået at få bilen til at fungere på banen, og mekanisk holde, som den mest stabile og pointførende gennem hele sæsonen. Jeg er stolt over at have jer med, drenge.

Så er der Karsten Olsen - han har fået alt til at fungere omkring mig, har været min højre hånd i tykt og tyndt.
Han har en holdånd af en anden dimension. Du er for sej en person, Karsten Olsen – jeg glæder mig til et fedt samarbejde næste år i Omotorsport. Jeg vil gerne slutte af med at sige, at jeg glæder mig til at følge dig igennem næste sæson – vel og mærke ved at holde øje med dig i bakspejlet!”


(Foto: CNPhoto.dk)

Og herefter lader vi Teamchef Karsten Olsen komme til orde:

"Det har været et år fuld af håb og forventninger, et år og en sæson hvor Brian for alvor skulle vise sit værd i en konkurrencedygtig bil, som vi vidste, kunne køre stærkt og være stabil.
Bilen var jeg ikke i tvivl om nok skulle bære det langt, men at Brian kunne levere en sådan stabil og hurtig præstation igennem alle løbs afdelinger, er jeg ekstremt imponeret over.

Uden at det skal blive til det helt store rygklapperi, vil jeg nu alligevel her til slut give Brian en kæmpe lammer... og sige pisse godt gået min ven."


(Foto: CNPhoto.dk)

2016 kommer igen til at se Brian Johannesen på banen igen. Klassen bliver den samme, teamet det samme, og bilen det samme.

Så I kan godt regne med at se Omotorsport og Brian Johannesen helt fremme i den forreste del af feltet igen i 2016!

Tak for i år.

Omotorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Brian Johannesen
  • Padborg Park
  • 11/10/15 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: