DTM

Tredobbelt sejr til Audi i sidste løb - Yngste mester i historien

DTM
19/10/15

DTMHockenheimring synes at være blandt Jamie Greens favorit baner. Ved DTM finalen afsluttede briten sæsonen, hvor han begyndt i maj - med en sejr. Audi køreren var den dominerende mand i sæsonens sidste løb, og kørte selvsikkert gennem 39 omgange, krydsede målstregen som vinder og blev vice-mester for sæsonen 2015. Bag ham fordelte Mattias Ekström og Edoardo Mortara placeringerne to og tre, og gav Audi en tredobbelt sejr.

Jamie Green
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Mercedes køreren Gary Paffett startede fra pole position, og var i første omgang i stand til at holde sine forfølgere stangen. Men Audi køreren Jamie Green lagde an til angreb og overhalede sin landsmand allerede på tredje omgang af det en-times lange løb. Herefter kørte Jamie Green et næsten ensomt løb. Bagved den førende, var der mange dueller gennem løbet. Udover Edoardo Mortara, der havde startet løbet fra 13. startposition og til sidste havde kæmpet sig op til 3. pladsen på podiet, arbejdede Paul di Resta sig også mange positioner op. Skotten, der sluttede løbet som den bedste Mercedes-driveren på en 4. plads, kæmpede sig vej frem fra en 11. plads. Hele 12 positioner blev godskrevet BMW køreren Bruno Spengler - fra 19. pladsen til 7. pladsen.

Bedst placerede Mercedes: Paul di Resta

Mens kørernes mesterskab i DTM sæsonen 2015, allerede var blevet afgjort lørdag, kunne der stadig kæmpes for hold-mesterskabet og konstruktørernes mesterskab. Sidstnævnte sikrede BMW sig igen. Med Maxime Martin, Antonio Felix da Costa, Bruno Spengler på pladserne 6 til 8, og Martin Tomczyck på 10. pladsen, kunne konstruktørernes titel tages hjem til München med 602 point, foran Audi med 595 point og Mercedes med 534 point.

Bedst placerede BMW: Maxime Martin

I sit første løb som indehaver af mesterskabs titlen i DTM, måtte Pascal Wehrlein forlade løbet uden point. Den unge tysker sluttede løbet på 20. plads. Med 226 point, er den nuværende mesters hold - Team gooix-Original Teile AMG - nu også hold-mestre. BMW Team RMG kunne med 206 point besætte andenpladsen, foran Audi Sport Team Abt Sportsline med 201 point.

Pascal Wehrlein

Med Pascal Wehrlein fejredes den yngste mester i DTMs historie. Den tyske fejrede nøjagtigt på finale-dagen sin 21. fødselsdag. Jamie Green sikrede sig vice-mesterskabet med sin sejr. Tredje pladsen i mesterskabet gik til svenske Mattias Ekström.

Tre gange Audi på podiet

DTM kan se tilbage på en begivenhedsrig sæson. De nye regler lagde op til afvekslende løb. Gennem 18 løb, var der 13 forskellige vindere og afgørelsen om den eftertragtede mesterskabs-titel blev udskudt til den sidste weekend. Op til weekenden havde fire kørere stadig en matematisk chance for mesterskabs-titlen i DTM 2015.