Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Sejr til Christian Jensen og Freddy Pedersen i Bygholm Rally

DM Rally 
19/10/15 

Årets næstsidste afdeling af Danmarksmesterskabet i rally – Bygholm Rally – blev noget af en blandet oplevelse for Peugeot Total Dealer Team DK. Christian Jensen og Freddy Pedersen fra Ans og Bjerringbro tog sæsonens tredje sejr og halede ind i DM-stillingen, mens Kim Madsen og Anja Posorski fra Slagelse og Rødding satte værdifulde point til i kampen om Danmarksmesterskabet i deres division.
 

”Sådan et vejr og sådan nogle veje, som vi havde i dag, ja, det er lige mig,” siger Christian Jensen, som på de fugtige østjyske veje mellem Horsens og Skanderborg lagde sig i front fra start og støt og roligt opbyggede en føring, som han holdt til mål.

”Jeg vidste godt, at hvis bare vi ikke lavede nogen dumheder, så ville vores værste rival Ib Kragh have svært ved at hænge på. Og det lykkedes. Og det var også fedt at vinde seks ud af seks prøver!”


Christian Jensen og Freddy Pedersen tog en ny sejr og halede ind på føringen i kampen om Danmarksmesterskabet i 4WD-divisionen

Men Bygholm Rally var et løb, som fik sine ofre.

”Det lignede lidt en bilkirkegård rundt omkring langs nogle af hastighedsprøverne, for det var vådt, og så var det nogle meget krævende prøver. Men rigtig gode prøver endda. Det var et super løb. Det var bare lidt for kort,” siger Christian Jensen, som dog havde en enkelt uheldig oplevelse.

”Vi slog ryggen meget på prøve 3, og jeg havde faktisk helt vildt ondt i ryggen efter løbet. Selv om vi havde et minus i noterne ud for hoppet på prøven, så slog bilen helt i bund. Det var voldsomt. Meget voldsomt. Vi mistede faktisk begge pusten, da vi ramte i bund. Det kunne både have ødelagt bil og os, men bilen kørte bare.”

Mindre heldige var Kim Madsen og Anja Posorski. Under den fjerde af de seks hastighedsprøver havnede de udenfor vejen, og de satte så meget tid til, at de kun formåede at score ganske få DM-point.


Kim Madsen og Anja Posorski kæmpede med de glatte efterårsveje. Og det endte med at koste tid og en forhåndsafgørelse i DM

”Der var glat. Det var der for alle, men vi kører ude på marginalerne hele tiden, og der var bare for glat i forhold til, at vi kunne få drejet i det pågældende vinkelsving. Bilen gled med 5 km/t ned i grøften, men da den kommer ned i mudderet, spinner hjulene bare rundt,” fortæller Kim Madsen.

Teamet fra Peugeot Total Dealer Team DK var dog ikke ude, men kunne fortsætte. Men det kostede.

”Der gik lang, lang tid med at komme op. Da vi er kommet op, var tiden sådan set rendt fra os,” siger Kim Madsen. ”Vi gennemførte prøven og de resterende prøver, fik to point på super special prøven, og det er vi også godt tilfreds med. Men de mange point, som vi skulle have sikret os, og som måske kunne have sikret en forhåndsafgivelse i kampen om titlen, gik tabt nede i grøften. Det var en øv-dag.”

Afgørelsen i kampen om Danmarksmesterskabet finder sted fredag den 30. og lørdag den 31. oktober i Ans. Og det er et brag af en finale, der er lagt op til. Kim Madsen og Anja Posorski fører nemlig stadig i kampen om Danmarksmesterskabet i rally for tohjulstrækkerne op til 1600 cm3 og har gode kort på hånden til at sikre sig deres første fælles titel. Christian Jensen og Freddy Pedersen kan også sikre sit et nyt Danmarksmesterskabet.

”I 4WD-divisionen står kampen mellem os og Ib Kragh og Mie Petersen, og holdet, som er bedst på dagen, der tager guldet,” siger Christian Jensen. ”Men det bliver Freddy og jeg, som kommer til at gøre det!”

Peugeot Total Dealer Team DK


Læs mere om:
 • Christian Jensen
 • Freddy Pedersen
 • Horsens
 • 17/10/15 - Horsens - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS