Jeffrey Schmidt vinder sæsonens næstsidste løb

Carrera Cup
Germany

17/10/15

i Porsche Carrera Cup Germany på Hockenheimring
Det 16. løb i den tyske Porsche Carrera Cup blev lørdag vundet af den schweiziske Jeffrey Schmidt. Schmidt krydsede målflaget før Christopher Zöchling og Christian Engelhart. Dermed opretholdes spændingen om andenpladsen i mesterskabet indtil det sidste løb, om hvem der slutter på pladsen efter mesteren Philipp Eng. Men kun Engelhart (187 point) og Schmidt (179) har stadig chancen.

Den gennem-motiverede Schmidt kom til Hockenheim og kørte sig under kvalifikationen til pole for både løbet lørdag og søndag. Den 21-årige fangede i det 16. løb en perfekt start, og han opnåede straks en respektabel føring. Efter en omgang, havde han allerede en afstand på 4,2 sekunder. Bag ham blev der spillet ud med hidsige manøvrer: Michael Ammermüller, Nicki Thiim, Eng og Porsche Junior-køreren Connor de Phillippi, pløjede på første omgang gennem gruset, på grund af positions-kampe, gennem gruset og mistet mange placeringer. Ammermüller, der startede løbet fra position to, kom ind på 17. position, og kunne dermed begrave sine chancer for andenpladsen i den samlede stilling.

Jeffry Schmidt
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Positionerne en til tre blev efter en spændende første omgang lagt fast til Schmidt, Zöchling og Engelhart, men Zöchling arbejdede sig gennem 14 omgange tættere og tættere på Schmidt indtil afstanden på sidste omgang var skrumpet ind til 0,6 sekunder. Han forsøgte flere gange at angribe, men måtte til sidst se sig slået med 0,1 sekund.

Ben Barker blev fjerde foran Robert Renauer. Thiim sluttede på sjette pladsen, foran Porsche-Junior Sven Müller som syvende. Ammermüller opnåede ottende foran Eng og Jaap van Lagen.

Det 17. og sidste løb i denne sæson af det tyske Porsche Carrera Cup, bliver afviklet søndag på Hockenheimring.