Go Kart

RS Competition afslutter med stil til Rotax Max Challenge finale i Hahn

Go Kart
18/10/15

I weekenden den 10. og 11. oktober stod sjette og sidste afdeling af det tyske Rotax Max Challenge mesterskab på programmet for RS Competition. Afslutningen fandt sted på Hunsrückring i Hahn ved Frankfurt, og her skulle de eftertragtede mesterskabstitler uddeles. En sejr og andenplads i Rotax Mini mesterskabet, en andenplads i Junior og DD2 mesterskabet samt en tredjeplads i Senior mesterskabet blev facit for RS Competitions kørere ved finaleløbet, der blev kørt i flot efterårsvejr.

Gianni Andrisani, der i år primært har været at finde ved den danske Rotax Max Challenge og Dansk Super Kart, havde denne gang taget turen til Tyskland. Det var således hans første gang på banen, men på trods af det var han super hurtig fra start. Dog havde han lidt problemer med stabilitet, hvilket derfor i tidtagningen og de første heats var hans primære fokusområde. Til prefinalen var der allerede forbedring, og en 3. plads blev udgangspunktet til finalen, som blev til en 4. plads.

(Foto: RS Competition)

Tim Tramnitz og Mads Riis er ikke til at komme udenom, og deres fællesnævner må siges at være stabilitet og vilje. Igen var de dominerende i Rotax Mini klassen, og Tramnitz deltog for et par uger siden på samme bane i sidste afdeling af RMKC mesterskabet, et nationalt mesterskab lige under Rotax Max Challenge. Her vandt han med en dobbeltsejr mesterskabet, og havde således gode forudsætninger med sig til finaleløbet. Danske Mads Riis, for hvem banen var ny, måtte arbejde lidt hårdere for at finde speeden, men til finalen var han der og kunne starte fra andenpladsen, side om side med Tramnitz på Pole Position. Banen tilbyder ikke meget plads på ydersiden, og Riis faldt lidt tilbage efter starten og blev fanget bag Finn Albig. Tramnitz stak af og øgede sit forspring, men da Riis kom forbi Albig, reducerede han forspringet og kørte til sidst forbi. Men så let skulle det imidlertid ikke være, og Tramnitz kom stærkt tilbage og løb også med finalesejren. Riis kunne dog glæde sig over titlen som tysk mester i Rotax Mini og kigge tilbage på et meget succesfyldt år med maksimal udbytte af deltagelse i mesterskabet. Tramnitz slutter mesterskab som Vicemester.

Hos Juniorerne var der tre dominerende herrer i de indledende kvalifikationsheat; Louis Henkefend, der løb med det samlede Junior mesterskab, Andreas Estner fra RS Competition og Tim Mika Metz. I begge heats var de frontrunners i samme rækkefølge. I finalen lagde Estner et hårdt pres på Henkefend og overtog føringen, men begyndte meget tidligt at forsvare denne. Den meget defensive kørsel skabte en del uro bag ham, og der samlede sig hurtigt en slange af kørere. Det førte til et sammenstød mellem ham og Henkefend, hvilket gjorde, at lillebror Sebastian Estner kom ind i billedet og overtog føringen fra en 8. plads. Andreas kunne trods store skader på kartens front kørere videre, mens Henkefend udgik fra finalen. Sebastian måtte efter nogen tid overgive føringen og se sig henvist til andenpladsen. Andreas kom stærkt tilbage, og ved det ternede flag kunne de køre i mål som nummer to og tre. Også Junior Rookien, Dennis Siemens, var godt kørende og var i prefinalen nummer 7, men udgik pga. en defekt bremseslange. Banens få overhalingsmuligheder gjorde det svært for Siemens at avancere fra de bagerste rækker til finalen og måtte tage til takke med en 13. plads, men med en omgangstid matchende med vindertiden. Samlet i mesterskabet slutter Andreas Estner på andenpladsen og lillebror Sebastian på 6. pladsen. Siemens ender på 13. pladsen, men vinder Junior Rookie mesterskabet.

Fire Seniorer repræsenterede RS Competition til finaleløbet; Pascal Drewing, Martin Henckel Mortensen, Niklas Bendfeldt og Dorian Heinrich. Bedst i tidtagningen på en kølig bane blev Drewing og Mortensen som nummer 4 og 6. Dernæst fulgte Bendfeldt som nummer 8 og Heinrich som nummer 20. Efter tidtagningen forbedrede banen sig, og det samme gjorde Seniorerne.Efter de indledende heats var Mortensen i front og kunne starte prefinalen fra Pole Position med Drewing lige bag sig på tredjepladsen. Bendfeldt var stadig nummer 8, mens Heinrich havde avanceret fem pladser. Prefinalen og finalen skulle i den grad vise sig at tilhøre Drewing, der var i sit rette element, hurtig og stabil. Mortensen gjorde, hvad han kunne, og selvom han stod for finalens hurtigste omgangstid var det ikke nok til at slå Drewing. De sluttede således som nummer 1 og 2. Bendfeldt forblev på 8. pladsen, men overhalede både mesterskabets nummer 1 og 2, hvilket vidner om en klar forbedring. Heinrich sluttede som nummer 14. Bedst i mesterskabet blev Martin Henckel Mortensen på tredjepladsen.

For Marcel Schirmer i Rotax DD2 var der lagt op til en spændende og nervepirrende weekend. Der var et mesterskab på spil, men med et forspring på 18 point var presset ikke så stort. Schirmers omgangstider i warm up såvel som tidtagningen rakte til en andenplads, hvilket var et godt udgangspunkt i titeljagten. Efter de indledende heats var Schirmer fortsat nummer to, men spændingen og nervøsiteten tog til og var virkelig at mærke hos den hurtige tysker. I prefinalen sikrede han sig en tredjeplads og kørte ligeledes den hurtigste omgangstid. Det så altså lovende ud til finalen med en upåklagelig startposition og de hurtige tider. Men finalen blev hård for Schirmer, der fejlede i starten og ikke kom ordentligt i gang. Han var ikke længere i stand til at konvertere sin udgangsposition til en topplacering og måtte tage til takke med 5. pladsen. En 5. plads, der betød, at hans forspring på 18 point blev reduceret, og Schirmer tabte mesterskabet med fire point. En afslutning med blandede følelser, da Schirmer dog stadig har en VM billet med sig fra sin fjerdeplads i Europamesterskabet.

Det tyske Rotax Max Challenge mesterskab er nu forbi og har specielt i begyndelsen af året været præget af problemer, særligt elektroniske, der har fulgt med den nye Rotax EVO update. Efter et par løb kom teamet tilbage på sporet, og anden halvdel af sæsonen har været stærk for RS Competition, der ser frem til sæson 2016.