Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Veloverstået fabriksdebut for Morten Dons

Sportscar racing 
16/10/15 

Den danske Ginetta-fabrikskører leverede endnu et flot resultat, da han i weekenden deltog i det franske V de V-mesterskab på Magny Cours-banen for den britiske Ginetta sportsvognsfabrik.
 

Struer-køreren var blevet indkaldt med kort varsel for at sikre fabriksteamet vigtige point i mesterskabet, og hans erfaring med den relativt nybyggede Ginetta LMP3-prototyperacer viste sig nyttig på den franske bane.


(Foto: mortendons.com)

- Efter at have lært banen at kende gik der ikke længe før vi havde rigtig god fart i bilen, fortæller Morten Dons, som sammen med britiske Glynn Geddie kørte sig til andenpladsen i kvalifikationen, kun slået af søsterbilen fra Team LNT.

Selve løbet varede fire timer og startede lørdag aften kl. 18.25. For Mortens vedkommende var det hans første løb i mørke; endnu et vigtigt skridt frem mod Le Mans.

- Det var faktisk først et par dage inden løbet at jeg fandt ud af at det skulle køres om aftenen, og selvom det var en udfordring lige at vænne sig til farten og en ret begrænset sigtbarhed, synes jeg egentlig at det gik ret godt. Det er en helt særlig fornemmelse at køre racerløb i mørket, og det gav også lidt kuldegysninger med tanken om min ambition om at køre Le Mans om et par år.


Morten Dons er blevet hasteindkaldt som fabrikskører for Ginetta-fabrikken
(Foto: mortendons.com)

Løbet var en blandet oplevelse. Efter en start der var præget af andres uheld og et par længere safety car-perioder kunne Morten køre det meste af sit to timer lange stint i førerpositionen, dog truet af hurtige kørere i både Ferrari og Porsche.

Efter at have skiftet kørere halvvejs igennem løbet lignede det ellers endnu en LMP3-triumf for Morten Dons, men med en god time tilbage måtte teamkammeraten køre bilen i pit med et beskadiget baghjulsophæng. Det tog sin tid at reparere, og det flotte resultat forvandlede sig til en sekundær placering.

- Det var en enorm skuffelse at gå fra “hero to zero” på den måde, men det ændrer ikke ved at det var en stor oplevelse at køre et aftenløb på en hurtig og krævende bane som Magny Cours. Samtidig var det en fornøjelse at arbejde med Ginetta’s egne ingeniører og dygtige mekanikere, og jeg synes da at jeg fik vist flaget!

- Jeg er glad for at Ginetta huskede på mig, da de stod og manglede en vigtig brik i deres puslespil. De havde mange rosende ord til mig, og vi er blevet enige om at resultatet skal forbedres næste år.

www.mortendons.com


Læs mere om:
  • Morten Dons
  •