Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Michael Christensen uheldig i Japan

FIA WEC 
13/10/15 

World Endurance ChampionshipMichael Christensen og Porsche ramt af uheld, da voldsomt regnvejr sætte sit præg på VM-løbet på Fuji Speedway i Japan
Det gik absolut ikke som håbet for Michael Christensen og Richard Lietz som, efter sejre i de to seneste løbsafdelinger, måtte tage til takke med en fjerdeplads i sjette afdeling af FIA WEC Verdensmesterskabet, på den japanske racerbane Fuji Speedway.
Duoen forsvarede dog Richard Lietz’s føring i kørernes individuelle mesterskab.
 

”Efter at vi havde vundet i Tyskland og USA måtte vi sande, at vi ikke havde de fornødne marginaler på vores side,” fortalte Michael Christensen efter løbet.

Danskeren og hans østrigske teamkollega kom ellers godt fra start. Michael Christensen var første mand i parrets hvide Porsche 911 RSR, da starten gik til det 6-timers lange udholdenhedsløb. Men vejrforholdene bevirkede at løbet blev startet efter banens safetycar.


(Foto: Porsche Media)

”Da løbet startede var banen stadig oversvømmet efter et voldsomt regnvejr natten igennem, og derfor valgte løbsledelsen at starte racet efter safetycar, som vi kørte hele 17 omgange efter,” lød det fra Michael Christensen.

Da løbet endelig blev flaget grønt strøg danskeren frem i feltet, og efter tyve omgange overtog Porsche #91 spidsen af GTE Pro-klassen, men så satte regnen ind igen.


(Foto: Porsche Media)

”Vi var utrolig stærkt kørende, og under de vanskelige forhold fik jeg det bedste ud af vores Porsche. Jeg havde overskud til at bringe os i front af klassen, og selv efter en ufrivillig pause på grund af mere regn, kunne vi holde os i føring frem til midtvejsmærket, hvor Richard Lietz kom i bilen. Derefter tørrede banen langsomt op, og dækstrategien blev lidt af et lotteri. Uheldigvis havde vi ikke mulighed for at skifte til tørvejrsdæk på det optimale tidspunkt, og dermed gled vi ud af kampen om podieplaceringer,” forklarede Michael Christensen efter løbet.

www.michaelkchristensen.com
Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Fuji
  • 11/10/15 - Fuji - FIA WEC - FIA VM
  •